Naslovnica Vijesti Sisak „Ispunjena želja” za 10 nezaposlenih žena

„Ispunjena želja” za 10 nezaposlenih žena

Održana je uvodna konferencija projekta „Ispunjena želja“ u
hotelu Panonija u Sisku. Organizator konferencije je Društvo Doro, nositelj projekta koji je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, u okviru natječaja „Zaželi – program zapošljavanja žena“.

Predsjednica Društva Doro Vesna Podnar uvodnim riječima otvorila je konferenciju, nakon čega je voditeljica projekta Laura Medur izvijestila prisutne kako su u projektu zaposlili 10 nezaposlenih žena na poslovima podrške i pomoći starijim i nemoćnim osobama na 24 mjeseca.

Zaposlene žene svojim de radom poboljšati kvalitetu života krajnjim korisnicima, pružajući im primjerice pomoć u dostavi
namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika, pružati pomoć u socijalnoj integraciji, pomoći u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i s) te
pružati podršku krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanju u društvo. Svaka zaposlena žena pružat će potporu i podršku za pet krajnjih korisnika.

Budući su partneri u projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak i Centar za socijalnu skrb Sisak, prigodnim riječima podrške obratile su se Gordana Šegović, predstojnica HZZ Područnog ureda Sisak, kao i Mašenka Sekulić, voditeljica Odjela prijamnog ureda i novčanih naknada iz Centra za socijalnu skrb Sisak.

Program „Zaželi“ namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a uvjeti za zapošljavanje bili su nezaposlenost i najviše završeno srednjoškolsko obrazovanje. Uz rad u projektu, žene će dobiti i besplatno obrazovanje sukladno potrebama na tržištu rada, kako bi povećale svoju zapošljivost i konkurentnost.

Projekt „Ispunjena želja“ vrijedan je 2.231.675,00 kn, a iznos EU potpore je 100%. Projekt traje 30 mjeseci, odnosno od 18. lipnja 2019. do 18. prosinca 2021. godine. Pratite vijesti o projektu na
Facebook profilu Društva Doro uz pomoć oznake „#zaželidoro“.

Komentirajte