Naslovnica Vijesti Kultura IOŠ i Ekonomska škola Sisak zajedno u nacionalnom projektu Tulum s(l)ova 2017.

IOŠ i Ekonomska škola Sisak zajedno u nacionalnom projektu Tulum s(l)ova 2017.

Tulum s(l)ova projekt je poticanja čitanja kojeg provode školske knjižnice diljem Hrvatske prema zmisli Draženke Stančić, magistre bibliotekarstva i profesorica hrvatskoga jezika i književnosti, i razradi njezinoga tima za provedbu projekta iz OŠ Ivana Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec, uz potporu Hrvatske udruge školskih knjižničara i Hrvatske mreže školskih knjižničara.

Ekonomska škola i Industrijsko-obrtnička škola Sisak, ove su godine među trideset devet škola u Republici Hrvatskoj koje su noćnim čitateljskim susretom u školskim knjižnicama započele novi ciklus Tuluma s(l)ova.

27. listopada 2017. Industrijsko-obrtnička škola u svojoj je knjižnici ugostila članice izvannastavne aktivnosti Mladi knjižničari, i Sanju Bužimkić, knjižničarku Ekonomske škole Sisak. Susret je protekao kroz obilje čitanja, uživanja u druženju, razgovore preko skypea s drugim knjižnicama Srednjih škola (mi smo razgovarali s voditeljicom Projekta, Draženkom Stančić i njezinim Tulumašima). Tema susreta bila je Mladi i subkultura te smo se osvrnuli i na Prava životinja.

Učenici IOŠ upoznali su nas s temom subkulture, nadahnuli nas na zdraviji život i bicikliranje, podijelili smo ukusnu tortu sa znakom Tuluma s(l)ova, poklon jedne sisačke slastičarnice, a naša kolegica, knjižničarka Manuela Sarkotić čitala nam je priče o psima.
Bio je ovo stvarno susret za sjećanje, kreativni i veseli pristup ne tako laganoj zadaći: poticanju čitanja kod mladih, ali u dobrome i optimističnome društvu sve je lako, a vrijeme brzo prođe!

Sanja Bužimkić, prof. i dipl. knjiž.
Ekonomska škola Sisak

Komentirajte