Naslovnica Vijesti SMŽ Indijski poduzetnik želi ulagati u poljoprivrednu proizvodnju na Banovini

Indijski poduzetnik želi ulagati u poljoprivrednu proizvodnju na Banovini

„Indija je ogromna zemlja od 1,4 milijarde ljudi gdje je 60 posto stanovnika u poljoprivrednoj proizvodnji. Obzirom na tako veliku poljoprivrednu proizvodnju mislimo da možemo ponuditi dobre tehnologije i procese u poljoprivrednoj proizvodnji u Hrvatskoj. Imamo politiku da u svoje poslovanje uključimo lokalna poljoprivredna gospodarstva i farmere kako bi zajednički dalje raditi na poboljšanju poljoprivredne proizvodnje.“ – rekao je u Petrinji indijski poduzetnik Arvindo Kapur, koji je u ime svoje tvrtke Karma Agro potpisao Memorandum o razumijevanju s petrinjskim gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem.

Želja je Kapura, kako je rekao, razvoj poljoprivredne proizvodnje na području Banovine, za koju smatra kako je idealna za eko proizvodnju. Upravo će ekološka proizvodnja biti baza njegovih planiranih investicija, a u sklopu posjeta Petrinji obišao je već područja petrinjskih sela Donja i Gornja Bačuga, Jošavica i Šušnjar gdje ima dosta zapuštene zemlje, ali i problema s rascjepkanim vlasništvom.

Kapur se nada kako će njegovi planovi biti prepoznati i na nacionalnoj razini, kako bi mu se, kao investitoru, olakšalo.

„Mi gledamo ovu investiciju u hrvatsku poljoprivredu kao dugoročnu investiciju i kroz neko dulje razdoblje vjerujemo kako ćemo uložiti i do 50 milijuna eura. Treba znati kako svaka uložena kuna u poljoprivredu donosi benefit od četiri kune porasta BDP-a.“ – dodao je Kapur, konkretiziravši kako im je primarni cilj podizanje dugogodišnjih nasada lješnjaka, oraha i kestena. Dobivene plodove će u Hrvatskoj dalje prerađivati, stvarajući pri tome dodanu vrijednost, što znači i dodatna zapošljavanja.
U petrinjskoj gradskoj upravi ističu kako oni pozdravljaju planove svih investitora, te da će pomoći u njihovim planovima koliko je to u njihovoj moći i ovlasti.

„Svako mjesto je lijepo mjesto, ali najljepše je radno mjesto, pogotovo kada to radno mjesto dolazi u segmentu proizvodnje, a za proizvodna zanimanja imamo određene benefite. Grad Petrinja ima odluku da sve i jedan kredit kojeg dignete, mi ćemo plaćati kamatu, a vaša ulaganja u komunalnu infrastrukturu je nula kuna. Što se tiče svih ostalih komunalnih davanja, doprinosa za bilo kakve objekte, to je nula kuna za proizvodna zanimanja.“, rekao je Dumbović podsjetivši kako Grad potiče svako novo radno mjesto sa tri tisuće kuna mjesečno, odnosno 36 tisuća kuna godišnje.

Komentirajte