Naslovnica Vijesti SMŽ Imenovanja, premještaji i razrješenja u Sisačkoj biskupiji

Imenovanja, premještaji i razrješenja u Sisačkoj biskupiji

Odlukom sisačkog biskupa mons. Vlade Košića, došlo je do sljedećih imenovanja, premještaja i razrješenja u Sisačkoj biskupiji.

Fra Smiljan Berišić, OFM, razrješuje se službe župnog vikara u župi Uznesenja Bl. Dj. Marije u Kloštar Ivaniću.

Danko Bizjak, mladomisnik, imenuje se upraviteljem župe sv. Antuna Padovanskog i Bl. Dj. Marije Kraljice mučenika u Lasinji.

Stjepan Bradica razrješuje se službe župnika župe sv. Antuna Padovanskog i Bl. Dj. Marije  Kraljice Mučenika u Lasinji i imenuje se duhovnim pomoćnikom u samostanu sestara Kćeri Srca Isusova u Lasinji.

Mons. Marko Cvitkušić razrješuje se službe kancelara Biskupijske kurije i imenuje se na službu generalnog vikara Sisačke biskupije te prepoštom Stolnog Kaptola Sv. Križa.

Fra Robert Ćibarić, OFM, imenuje se župnim vikarom u župi Uznesenja Bl. Dj. Marije u Kloštar Ivaniću.

Mons. Josip Ćorić razrješuje se službe župnika u župi sv. Petra apostola u Ivanić-Gradu, službe generalnog vikara Sisačke biskupije, člana Prezbiterskog vijeća i Zbora savjetnika Sisačke biskupije te se zbog dobi i zdravstvenog stanja umirovljuje.

Mr. sc. Ivan Grbešić, razrješuje se službe duhovnika u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu i imenuje upraviteljem župe Pohoda Bl. Dj. Marije u Sisku, ujedno se razrješuje i službe povjerenika za duhovna zvanja i imenuje povjerenikom za pastoral mladih u Sisačkoj biskupiji.

Robert Jakica razrješuje se službe župnog vikara u katedralnoj župi Uzvišenja Sv. Križa u Sisku i imenuje se upraviteljem župe sv. Katarine u Komarevu.

Branko Koretić razrješuje se službe upravitelja župe Pohoda Bl. Dj. Marije u Sisku i imenuje župnikom župe sv. Petra apostola u Ivanić-Gradu.

Fra Ivan Lotar, OFM Conv., mladomisnik, imenuje se župnim vikarom u župi sv. Josipa Radnika u Sisku-Galdovo.

Mr. sc. Janko Lulić razrješuje se službe vicekancelara i imenuje se na službu kancelara Sisačke biskupije.

Mato Malekinušić razrješuje se službe upravitelja župe sv. Martina biskupa u Martinskoj Vesi  i daje se na raspolaganje zagrebačkom nadbiskupu za imenovanje poglavarom u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu, ujedno se razrješuje službe povjerenika za pastoral mladih i za pastoral vatrogasaca te se imenuje povjerenikom za duhovna zvanja Sisačke biskupije.

Ivan Mandić, razrješuje se službe upravitelja župe sv. Katarine u Komarevu i vraća se u Vrhbosansku nadbiskupiju.

Vedran Pejak Pašić, mladomisnik, imenuje se župnim vikarom u katedralnoj župi Uzvišenja Sv. Križa u Sisku.

Stjepan Račić razrješuje se službe duhovnog pomoćnika u samostanu sestara Kćeri Srca Isusova u Lasinji i zbog zdravstvenog stanja se umirovljuje.

Ivica Šimunović, razrješuje se službe župnog vikara župe sv. Petra apostola u Ivanić-Gradu i imenuje se za upravitelja župe sv. Martina biskupa u Martinskoj Vesi.

Mladen Vidak imenuje se povjerenikom za pastoral vatrogasaca u Sisačkoj biskupiji.

Komentirajte