Naslovnica Vijesti Sisak I u Sisku nova uhićenja zbog utaje PDV-a

I u Sisku nova uhićenja zbog utaje PDV-a

Nakon nedavne akcije USKOK-a zbog “izvlačenja” PDV-a, u utorak je uhićeno 15-ak osoba zbog utaje oko sedam milijuna kuna PDV-a.

Naime, u akciji policije i USKOK-a koja je u utorak ujutro počela  zbog sumnji na milijunske porezne utaje uhićeno je više osoba te je pretražen veliki broj stanova i poslovnih prostora.

Među uhićenim osobama, kako neslužbeno doznajemo, nalaze se i neke osobe koje su već ranije bile procesuirane, također zbog gospodarskog kriminala.

Neslužbeno se doznaje i da je osumnjičeno 15 osoba i tri tvrtke. Akcija je navodno pokrenuta nakon saznanja Samostalnog sektora za financijske istrage Porezne uprave, tzv. poreznog Uskoka, da grupa osumnjičenika i tvrtki vara na PDV-u.

Tijekom utorka uhićeni su osumnjičenici iz Zagreba, Siska, Koprivnice i drugih gradova, a obavljene su i pretrage njihovih kuća i stanova. Uz to, pretraženi su i poslovni prostori u kojima su sjedišta tri trgovačka društva iz Zagreba, Križevaca i Velike Gorice.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o skupini koju istražitelji prate već dulje vrijeme, a koja je navodno utajila najmanje sedam milijuna kuna PDV-a.

Očekuje se da će se policija i Državno odvjetništvo o slučaju oglasiti u srijedu kada će biti poznato i hoće li za nekoga od uhićenih tražiti određivanje istražnog zatvora.

Komentirajte