Naslovnica Vijesti Hrvatska I službeno raspisani lokalni izbori

I službeno raspisani lokalni izbori

Državno izborno povjerenstvo u petak, 19. travnja, je i službeno raspisalo izbore za tijela lokalne i područne samouprave. Vlada je lokalne izbore raspisala 11.travnja te je donesena odluka kako će ti izbori biti održani 19.svibnja.

Prijedlozi kandidacijskih lista za izbor članova predstavničkih tijela, prijedlozi kandidatura za izbor općinskih načelnika, gradonačelnika, župana te njihovih zamjenika i prijedlozi kandidatura za izbor zamjenika općinskih načelnika, gradonačelnika i župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina odnosno iz reda pripadnika hrvatskog naroda moraju biti poslani do 2.svibnja u ponoć.

Kako su poručili iz Državnog izbornog povjerenstva, sve pravovaljane predložene kandidacijske liste te zbirna lista bit će objavljena u roku od 48 sati od isteka roka za kandidiranje, dakle 4.svibnja točno u ponoć.

Obrasci za provođenje izbora, od danas se mogu se nabaviti u prodavaonicama “Narodnih novina” te su dostupni i na internetskoj stranici DIP-a, koji je birače pozvao da provjere jesu li upisani u popis birača.

Komentirajte