Naslovnica Sport Ostali sportovi I sisački gimnastičar predstavljao Hrvatsku na EP u Glasgowu

I sisački gimnastičar predstavljao Hrvatsku na EP u Glasgowu

Borna Matić u juniorskoj gimnastičkoj reprezentaciji Hrvatske najbolji rezultat je postigao na karikama gdje je zauzeo 29. mjesto od 130 natjecatelja.

Na jedinstvenom desetodnevnom Europskom prvenstvu u škotskom Glasgowu, koje je objedinilo sedam sportova sudjelovao je i sisački gimnastičar, član juniorske reprezentacije Borna Matić. Uz poznata seniorska imena – Roberta Seligmana i Filipa Udea, Borni je ovo bilo prvo veliko natjecanje. Uz Bornu, Hrvatsku su predstavljala još tri juniora. Najveći uspjeh Borna je postigao na karikama gdje je zauzeo 29. mjesto od 130 natjecatelja.

Bornu su u Glasgowu zamjetili i treneri stranih reprezentacija i suci zbog jedinstvenih i teških elemenata koje inače rijetko izvode i stariji gimnastičari. Osim na karikama, dobar rezultat postigao je na tlu i preskoku gdje je ušao među naboljih 50 natjecatelja.

Posljednjih mjeseci, Borna je sudjelovao na nekoliko međunarodnih natjecanja što je dobra priprema i skupljanje natjecateljskog iskustva. Ono će mu dobro doći za iduću godinu kada planira nastupiti na European Youth Olympics Festival koji će se u srpnju održati u Azerbajdžanu. Iako je iza njega odlično odrađena godina, vremena za dulji predah nema. Nakon povratka s prvenstva, odmah se vratio u dvoranu, a sada ga, zajedno s klupskim kolegama čekaju bazične pripreme u Umagu.

Do kraja ove godine Borna će sudjelovati i na međunarodnim natjecanjima u Mariboru i Novom Sadu, a pridružit će mu se i junior iz kluba Augustin Plavec, nova mlada nada sisačke gimnastike.

Komentirajte