Naslovnica Sport Ostali sportovi HVIDR-ašice postavile novi klupski rekord

HVIDR-ašice postavile novi klupski rekord

U prvom kolu nove sezone 1.”A” streljačke lige Siščanke pogodile 1180,6 krugova i napravile ogroman korak prema cilju, opstanku u najjačem društvu.

U Solinu je, 05.11.2016., održano 1. kolo 1. “A” lige u gađanju standardnom zračnom puškom. ŠSK “HVIDR-a SISAK” devetu sezonu za redom uspješno plovi u društvu najboljih streljačica države sa svojom ženskom ekipom. Uz lanjske uzdanice Nikolinu Knežić i Natašu Acs, ponovo je u klubu Marina Mačković, koja je nakon duže pauze odlučila svojim iskustvom pomoći ekipi da dođe do punih deset godina u 1. ligi bez ispadanja.
I odmah u prvom kolu Siščanke su srušile klupski rekord koji sada iznosi 1180,6 krugova. Spomenuti broj krugova bio je dovoljan za 5. mjesto u poretku prvog kola i ogroman korak prema opstanku u najjačem društvu.
Pojedinačno je najbolja bila Nikolina Knežić sa 396,4 kruga što joj je donijelo 12. mjesto. Sa 392,8 krugova Nataša Acs je 15. dok je Marina Mačković 17. sa 391,4 kruga.

U Zagrebu je dan kasnije, 6.11. u sklopu “B” lige, pojedinačno gađao Tomislav Perak. perak
Nakon lanjskih uspješnih Perakovih nastupa u kategoriji gluhih i nagluhih osoba u kojima je osvajao medalje sa obje puške (serijska i standardna), bilo je normalno da se počne natjecati u ligi zdravih i tim rezultatima najavi izborniku kandidaturu za reprezentaciju gluhih. Već prvim nastupom u ovoj sezoni je pokazao da je vrlo ozbiljan kandidat. Sa 580,4 kruga srušio je osobni rekord i zauzeo 3 mjesto u 6. regiji B lige.

Komentirajte