Naslovnica Sport Ostali sportovi Humanitarni ragbi događaj u Sisku

Humanitarni ragbi događaj u Sisku

Ragbi klub Sisak je domaćin finalnog turnira Prvenstva Hrvatske u ragbiju 7 u muškoj i ženskoj konkurenciji, koji je zakazan za subotu 18. lipnja 2016. godine na stadionu Metalac. Sudjeluju najbolji klubovi iz cijele Hrvatske koji su svoj plasman izborili kroz regionalne kvalifikacijske turnire, i to šest muških i četiri ženske ekipe.

Međunarodni turnir u ragbiju 7 se u Sisku organizira već 23 godine (Sisak 7s), a ovaj put smo dobili povjerenje Hrvatskog ragbijaškog saveza da ponajbolje hrvatske ragbijaše i ragbijašice dovedemo u naš grad kako bi se borili za titulu prvaka države u ovoj novoj atraktivnoj olimpijskoj disciplini koja se nakon 92 godne vraća u program Olimpijskih igara (Rio 2016).

Cijeli događaj ima i novu dimenziju kao humanitarna akcija s ciljem prikupljanja novčane pomoći za završno uređenje prve sobe za terapiju senzorne integracije u Sisačko-moslavačkoj županiji – SOBA ČUDA.

Planiran je cjelodnevni program i druženje s članovima Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije “Mala kuća”. Cijelu akciju su podržali Grad Sisak i Županija sisačko-moslavačka.

Komentirajte