Naslovnica Vijesti Sisak Humanitarna modna revija obrtnika za sisački odjel pedijatrije

Humanitarna modna revija obrtnika za sisački odjel pedijatrije

Svaka sekunda je važna za dijagnosticiranje stanja djeteta koje su roditelji doveli u hitnu ambulantu Odjela pedijatrije sisačke bolnice Dr. Ivo Pedišićkako bi se mališanima pružila adekvatna pomoć. No, liječnici tog odjela često moraju biti pravi čarobnjaci kakobi nabavili uređaje koji su im potrebni za pravovremenu reakciju.

– Kada vam na odjel dođe uplakano dijete, a malena djeca često ne znaju konkretno objasniti što ih boli, liječnici moraju pronaći način utvrditi stvarno stanje. Osnovni postupak je dijete priključiti na monitor za nadzor vitalnih funkcija. To je uređaj koji nam pokazuje EKG, ritam disanja, temperaturu i ostale vitalne funkcije. Međutim, mi na odjelu imamo samo jedan takav uređaj i to ne baš najbolje kvalitete, a često nam se dogodi da nam u istom trenutku treba i nekoliko takvih uređaja. Tu počinje potraga po drugim odjelima tko nam može ustupiti monitor. Također, Odjel ima i samo jedan defribilator. – objasnio je dr. Goran Kuzmac, šef Odjela pedijatrije sisačke bolnice koji sa svojim timom kolega skrbi o mališanima s područja cijele Sisačko-moslavačke županije.

-Neophodno je da pedijatrijski odjel bude opremljen svom potrebnom opremom zbog gubitka vremena koje može biti kobno. Već od sljedeće godine na pedijatriji će biti i kardiološka ambulanta jer nam se vraća kolegica s kardiološke subspecijalizacije. Upravo zbog toga su nam ultrazvučni aparat i defibrilator potrebni kako bi se kardiološki pregledi djece, koju sad šaljemo u zagrebačke klinike, mogli obavljati u Sisku. Na taj način olakšat ćemo i djeci i roditeljima – dodaje dr. Željka Josić, ginekologinja sisačke bolnice i saborska zastupnica koja je inicijatorica ove humanitarne akcije.

– Udruženje obrtnika Sisak i Obrtnička Komora SMŽ će se kao i uvijek odazvati humanitarnoj akciji za našu bolnicu. Odlučili smo pomoći u organizaciji modne revije domaćih dizajnera u kojoj će sudjelovati i svi naši obrtnici. Do sada je Obrtnička komora SMŽ izdvojila i 10.000 kuna za nabavku magnetne rezonance te je naš Ceh krojača sašio stotinu kompleta posteljine za sisačku bolnicu. Svjesni smo kako samo solidarnošću i zajedništvom možemo uspješno nastaviti naš put. Modna revija održat će se 17.lipnja 2019.godine uz Starom gradu i pozivamo naše sugrađane da kupnjom ulaznica podrže nabavku opreme za pedijatriju – poručila je Ivanka Čačić, predsjednica Udruženja obrtnika Sisak.

Ulaznice po cijeni od 200,00 kuna (VIP) i 100,00 kuna možete kupiti u:

Salonu za uljepšavanje ˝Viktorija˝, Antuna i Stjepana Radica 8a, Sisak (Namin prolaz)
AMK – knjižara i papirnica, Kranjčevićeva 2, Sisak
Frizerski i brijački obrt za muškarce ˝Ivančica˝, S. i A. Radića 23, Sisak
uplatom na humanitarni račun akcije IBAN HR4124070001500005763 otvoren kod OTP banke (molimo da u opis plaćanja navedete ˝ulaznica˝ , a svoj dolazak potvrdite putem e-mail adrese uo.sisak@hok.hr ili na broj 099 264 3177).

Svi oni koji žele pomoći kupnju uređaja koji omogućuje kvalitetnije liječenje i bolju skrb za našu djecu, a nisu u mogućnosti doći na modnu reviju, svoju podršku ovoj akciji mogu dati uplatom financijskih sredstava u proizvoljnom iznosu na humanitarni račun akcije IBAN HR4124070001500005763, otvoren kod OTP banke, s naznakom ˝Obrtnici za djecu˝. Uplate je moguće izvršiti zaključno do 17.08.2019. godine.

Komentirajte