Naslovnica Vijesti Sisak Humanitarna akcija za Dominika Stojanovića

Humanitarna akcija za Dominika Stojanovića

UHDDR, Temeljni ogranak Budaševo pokreće akciju za pomoć hrvatskom branitelju iz Velikog Budaševa, Mladenu Stojanoviću za kupovinu auto sjedalice potrebne za sina Dominika Stojanovića, dječaka kojem je potrebna 24 satna skrb i njega.

Dominik ima dijagnozu hidrocefalus i cerebralna paraliza i obitelji je potrebna auto sjedalica koju si roditelji ne mogu priuštiti.

Dominik se, nažalost, rodio sa prevelikim oštećenjima mozga što je rezultiralo da dijete ne govori, ne vidi, ne može samostalno sjediti, hodati i 100% je ovisan o tuđoj njezi. Obitelj je nabavila invalidska kolica koja su koštala 18.000 Kn i ta kolica koriste kao autosjedalicu bez koje bi bilo nemoguće voziti ga na stalne kontrole i rehabilitaciju. Međutim, Dominik ju je već prerastao te više nije u pravilnoj funkciji za njegov prijevoz.

Mladen Stojanović bio je hrvatski branitelj u periodu 1.2.1992. do 30.11.1995. godine, te ima još dvoje djece školske dobi, a u teškoj je financijskoj situaciji te vozi kamione po cijeloj Europi kako bi mogao financirati potrebe obitelji i djece, te nije u mogućnosti financijski osigurati sav novac za autosjedalicu kojoj je cijena 20.000 kuna.

Želja je UHDDR Budaševo pomoći Dominiku i Mladenu te zamoljavaju tko god je u mogućnosti i volji uplatiti bilo koji iznos direktno na račun hrvatskog branitelja Mladena Stojanovića da obavi uplatu.

“Iskreno smo zahvalni za svaku i najmanju uplatu i nadamo se da ćemo zajedničkim snagama doći što prije do cilja i da će Mladen uskoro kupiti autosjedalicu za koju podnosimo akciju.” – poručuju iz Budaševa.

Novac možete uplatiti na račun;

HR6823600003114083751

Zagrebačka banka

MLADEN STOJANOVIĆ

Opis plaćanja; pomoć za Dominika

Veliko Budaševo 32

Komentirajte