Naslovnica Vijesti SMŽ HSS traži od Ministarstva očitovanje vezano uz županicu

HSS traži od Ministarstva očitovanje vezano uz županicu

Klub vijećnika Hrvatske seljačke stranke u skupštini Sisačko-moslavačke županije zatražio je od Ministarstva uprave, Uprave za politički sustav, državnu upravu te lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu očitovanje u vezi nepoštivanja članka 43. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i članka 50. i 51. Statuta Sisačko-moslavačke županije.

U navedenim člancima Zakona i Statuta navodi se kako župana u njegovoj dužoj odsutnosti zamjenjuje njegov zamjenik kojeg on ovlasti, ali je dužan pridržavati se uputa župana.

“Zamjenik županice SMŽ Zdenko Vahovec koji je ovlašten od njene strane da je zamjenjuje, nije u mogućnosti pridržavati se njenih uputa, jer ih niti ne može dobiti, budući se županica od 01. travnja nalazi u pritvoru. A i sam Zdenko Vahovec je potvrdio na aktualnom satu 7. sjednice županijske skupštine SMŽ da se ne savjetuje sa županicom. Četiri mjeseca u Sisačko-moslavačkoj županiji upravlja se nezakonito. Takvim ponašanjem, kad županica odbija dati ostavku, a njezin zamjenik samovoljno vlada županijom, još jednom se pokazala nedorečenost Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i nesposobnost premijera Zorana Milanovića da išta promijeni.” – ističu HSS-ovci.

Komentirajte