Naslovnica Vijesti SMŽ HSS poziva premijera da raspiše izbore u SMŽ

HSS poziva premijera da raspiše izbore u SMŽ

Članovi Kluba vijećnika  Hrvatske seljačke stranke u Skupštini Sisačko-moslavačke županije sazvali su četvrtak 3. srpnja 2014. godine konferenciju za novinare povodom situacije u Sisačko-moslavačkoj županiji. Istoj su nazočili predsjednik Kluba vijećnika Miroslav Petračić, vijećnici Mijo Domitrović i Maja Romarić te potpredsjednik HSS-a Sisačko-moslavačke županije Željko Lenart.

Konferencija je sazvana povodom novonastale situacije u Sisačko-moslavačkoj županiji gdje je aktualnoj županici  Marini Lovrić Merzel produljen pritvor za još dva mjeseca i proširena je istraga  na prvi mandat.

Sisačko-moslavački HSS još  2009. godine upozoravao je  na nepravilnosti u radu Županice i dokumentirali su neke od tih nepravilnosti, a tek sada se vidi da su bili u pravu.  Podsjetili su da je Sisačko-moslavački HSS svojom voljom izašao iz koalicije s SDP-om i Marinom Lovrić Merzel, upravo zbog načina rada županice jer se već tada vidjelo kako vlada županica.

“S obzirom da smo jedna od najsiromašnijih županija, nedopustivo je da u ovo vrijeme teške ekonomske krize Županica iz pritvora u Remetincu vodi županiju, jer zamjenik županice, prema zakonu, dužan se je pridržavati „uputa županice“, umjesto da imamo župana koji će stvarno raditi na razvoju naše županije. U svakoj normalnoj i uređenoj državi, dužnosnik bi sam podnio ostavku, odavno, a u Lijepoj našoj može sjediti u istražnom zatvoru, za to primati plaću i još imati 14 savjetnika koji ga savjetuju i za to primaju debelu naknadu, a narod kopa po kantama za smeće.” – istaknuo je HSS.

Predsjednik Kluba vijećnika M. Petračić izjavio je kako smatra da dožupan očito očekuje da prođe zakonski rok od dvije godine kada on može zamijeniti sadašnju županicu. Napomenuo je kako nije prirodno da se sjednice županijske skupštine održavaju, a na istima nije nazočna županica Sisačko-moslavačke županije, koja je to po Statutu županije i Poslovniku o radu Skupštine, dužna. Također je izjavio da je zakonski rok za podnošenje izvješća o radu županice do 1. rujna za proteklu  godinu, a navedeno izvješće ne može podnositi zamjenik županice, nego županica sama, koja to, očigledno nije u mogućnosti učiniti.

“Pozivamo premjera, Zorana Milanovića, da raspiše nove izbore u Sisačko-moslavačkoj županiji, jer on jedini to može! Pozivamo i koalicijske partnere aktualne županijske vlasti da napuste koaliciju i da prestanu podržavati aktualnu županicu jer na taj način podržavaju i kriminal koji se dogodio u Sisačko-moslavačkoj županiji.” – rečeno je na tiskovnoj.

Komentirajte