Naslovnica Vijesti SMŽ HSS o županici, dožupanima i savjetnicima

HSS o županici, dožupanima i savjetnicima

HSS traži hitnu sjednicu Županijske skupštine kako bi se saznalo u kakvom je stanju županija i županijski proračuna nakon uhićenja županice Marine Lovrić merzel.

“HSS je upozoravao na rad županice i njene postupke zbog kojih je sada u istražnom zatvoru. Zbog toga je sada izvanredno stanje u županiji pa pozivam jednog od županičinih najvećih zagovornika željku Soldu da sazove sjednicu Skupštine i objasni u kakvoj se situaciji nalazimo. Neka objasne čelnici županije kakos e troši novac, koji su projekti u tijeku, što se sve financira iz Županije. Ako ne sazovu sjednicu vijećnici HSS-a će pokrenuti skupljanje potpisa za sazivanje sjednice Skupštine”, rekla je vijećnica HSS-a u Skupštini Marijana Petir. Za sazivanje sjednice potrebni su ptopisi najmanje trećine vijećnika.

“Nadam se da će vijećnici vladajuće koalicije shvatiti svoju odovornost u potezima županice jer su je pdoržavali i bespogovorno glasali za odluke zbog kojih je Lovrić merzel pod istragom” –  dodala je Petir.

HSS-ovci su istaknuli kako je nemoralno da netko, koga se sumnjiči za potkradanje županijskog proračuna, iz tog istog proračuna i dalje prima plaću te su pozvali premijera da to spriječi i raspiše izbore.

Postavili su i pitanje savjetnika županice, koji ui dalje primaju naknadu od 5.000 kuna a sada, u biti, nemaju koga savjetovati.

“Sredstva od tih naknada savjetnicima mogla bi se iskoristiti za poticanje zapošljavanja mladih ili za razvojne projekte, rako je vijećnik Dražen Pejaković. Vijećnik Mijo Domitrović istaknuo je kako se taj novac mogao preusmjeriti i za odštete poljoprivrednicima kojima je stoka stradala u nedanvoj epidemiji leukoze.

Dotakli su se i dožupana.

“Pitanje je da li su dožupani, koji sada vode županiju, znali za županičine postupke? Ako su znali onda im je mjesto sa županicom, a ako nisu znali, onda je to jako zabrinjavajuće jer su očito nesposobni da rade ono za što su plaćeni, rekla je Marijana Petir.

Komentirajte