Naslovnica Izbori Lokalni izbori 2017 HSS i HSP zajedno na izbore na županijskoj razini

HSS i HSP zajedno na izbore na županijskoj razini

Koalicijski sporazum o suradnji na županijskoj razini potpisali su u srijedu Hrvatska seljačka stranka i Hrvatska stranka prava.

„Ove dvije stranke su se danas našle kako bi potpisali sporazum obzirom je politička scena postala nehrvatska, radi se puno protiv hrvatskih interesa, pogotovo dvije velike stranke. Na ovaj način mi želimo ovom suradnjom napraviti jedan novi put kojim bismo dobili novu županijsku vlast koja bi vodila daleko više računa o interesima Sisačko-moslavačke županije i radila na jedan kvalitetniji način“, rekao čelnik županisjkog HSS-a Željko Lenart pozvavši i ostale političke stranke da se pridruže ovoj koaliciji.

U ime HSP-a Sisačko-moslavačke županije sporazum je potpisao Ivica Pandža Orkan, povjerenik HSP-a za našu županiju. „Ovaj sporazum je poziv svima onima kojima je do Hrvatske stalo. I druge pozivamo u ovu našu zajedničku priču, priču dvije najstarije političke stranke na političkoj sceni u Hrvatskoj, da nam se priključe za dobrobit svih građana u Sisačko-moslavačkoj županiji“, kazao je Pandža.

„Siguran sam da i ova koalicija, odnosno sporazum između dvije najstarije hrvatske političke stranke dobar put u Sisačko-moslavačkoj županiji i uvjeren sam da taj put, hrvatski put, treći put, može sigurno bolje upravljati županijom od bilo koga drugoga. Poznavajući Željka, imajući povjerenje u njega osobno i u njegov odabir koalicijskih partnera, siguran sam da će to biti tako“, kazao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Imena kandidata za župana i dožupane u srijedu nisu objavljena.

Komentirajte