Naslovnica Vijesti SMŽ HSS i HSP pozivaju na pomoć poplavljenima

HSS i HSP pozivaju na pomoć poplavljenima

Organizacija  mladih  HSS-a  Sisačko-moslavačke  županije  odlučila  je pokrenuti  akciju prikupljanja pomoći svih oblika, a koje su  prijeko potrebne ljudima ugroženima od poplave s područja Općine Lekenik.  Naime, mještani  Letovanića,  Starog Broda,  Brkiševine i  StarogFarkašića  se  bore  sa  poplavama  koje  ne  jenjavaju  već  više  od  tjedan  dana.  Zbog  silnih poplava  došlo  je  do  onečišćenja  podzemnih  voda  što  onemogućava konzumaciju  vode  iz bunara, stoga je mještanima najpotrebnija pitka voda i živežne namirnice dužeg roka trajanja.

Svi koji žele donijeti hranu, mogu to učiniti u prostorijama Općine Lekenik, poručuju u HSS-u te dodaju kako, . ukoliko ste  u mogućnosti  pomoći financijski za nabavu potrepština stradalima upoplavi na području Općine Lekenik, možete to učiniti  uplatom na poseban račun OpćineLekenik HR 4124070001500316357 ZA POMOĆ STRADALIMA U POPLAVI.

Predsjedništvo HSP-a Sisačko-moslavačke županije je na svojoj žurnoj sjednici sazvanoj 19.veljče 2014. u Sisku, donijelo sljedeću Odluku i zamolbu za sve članove Hsp-a Sisačko-moslavačke županije, te svim hrvatskim braniteljma (od kojih  neki već dragovoljno sudjeluju u obrani od poplave).

„Svi članovi Hrvatske stranke prava u Sisačko-moslavačkoj županiji kao i hrvatski branitelji , (koji su u mogućnosti tj. slobodni, trebaju se žurno odazvati i staviti na raspologanje u ovoj izvanrednoj situaciji proglašenih mjera obrane od poplave na prostorima svojih gradova i općina kojima neposredno prijeti vodena stihija“.

“Obrazloženje: Elementarna nepogoda izazvana naglim otapanjem snijega, te nove padaline kao i dolazak novih vodenih valova u našu županiju, prijete životima ljudi,stoke i njihovoj imovini, nalažu nam kao nacionalno svjesnim i odgovornim ljudima, da se uključimo našim radom ili dežurstvima što žurnije u mjere obrane od poplave, koja nas je u Sisačko- moslavačkoj županiji zadesila.

Važno: Svi radno sposobni i ovog trenutka slobodni pravaši i pravašice, te hrvatski branitelji,trebaju se žurno javiti odgovornim dužnosnicima Hrvatskih voda, hrvatske vojske ili vatrogasnih postrojbi koji rukovode s aktivnostima obrane od poplave  na ugroženim područjima, kako bi se spriječila ugroza ljudskih života i njihove imovine, te spriječile daljnje štete koje trpe naši sugrađani.”

Komentirajte