Naslovnica Vijesti Sisak HSP traži od Vlade raskid ugovora s MOL-om

HSP traži od Vlade raskid ugovora s MOL-om

Hrvatska stranka prava zatražila je u četvrtak u Sisku od Vlade poništenje ugovora prodaje INA-e mađarskom MOL-u.

“MOL se obvezao modernizirati rafinerije u Sisku i Rijeci, ali nije ispunio obveze i Vlada stoga ima temelja raskinuti ugovor obzirom MOL nije ispunio ugovoreno. Ako Vlada ne raskine ugovore HSP će to smatrati izdajom nacionalnih interesa.” – rekao je Pejo Trgovčević, dopredsjednik HSP-a.

“Vlada ne postoji samo kako bi primala plaću nego da se brine za građane i nacionalne interese, a prekid proizvodnje u Sisku je katastrofa za ljude koji tamo rade, Sisak i Hrvatsku.” – istaknuo je čelnik stranke Daniel Srb.

Osvrnuli su se u HSP-u i na tiskovnu konferenciju Starčevićanaca u Sisku.

“HSP AS nema nikakav legitimitet govoriti o pravaštvu i pravaškom kišobranu. Oni praktički više ni ne postoje, napušataju ih masovno članovi podružnice, a upitna je i legitimnost njihova izbornog sabora u Zadru.” – rekao je Daniel Srb.

Pejo Trgovčević dodao je kako mu se čini da glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić nastupa kao novi glasnogovornik aktualnog župana.

“On nas optužuje kako ne surađujemo sa Žinićem, a mi smo mu nudili suradnju u više navrata, a on ju je odbijao. To nije do nas, a ako Žinić ima takve savjetnike poput Ćorića, onda mu se teško piše” – rekao je Pejo Trgovčević.

Komentirajte