Naslovnica Vijesti Sisak HSP o naknadama

HSP o naknadama

Pejo Trgovčević, potpredsjednik Hrvatske stranke prava, osvrnuo se na tiskovnoj konferenciji o naknadama HSP-ovih dužnosnika i članova koje su dobivali u Županiji za vrijeme mandata županice Marine Merzel Lovrić. On smatra kako je to pravi medijski linč dužnosnika Hrvatske stranke prava.

“To je već poznata kuhinja koja dolazi od HDZ-ova dožupana Marina Piletića koji je izdao nalog da se povade te naknade. To je učinjeno kako bi liječio neke svoje osobne frustracije i provodio osobne obračune sa onima koji ne dijele nejgovo mišljenje. No, ne možete povuči mačka za rep i ostati neogrebeni. Stoga je HSP zatražio od gradova Siska, Petrinje, Novske , Gline i drugih popis tamošnjih naknada HDZ-ovih članova kako bi se uistinu vidjeti tko je osiromašio ovu županiju” – rekao je Pejo Trgovčević.

Zanimljivo, na tiskovnoj nisu bili nazočni akteri medijskih napisa posljednjih dana iz ove stranke, a to je Trgovčević opravdao riječima kako on “preuzima odgovornost za sve ono što se u HSP-u dogodilo i što će se ubuduće događati u ovoj županiji”.

Osvrnuo se i na povećanje naknada za 250 posto koje je većina u Županijskoj skupštini izglasala proteklog mjeseca. Rekao je da su te vijećničke naknade i dalje među najmanjima u Hrvatskoj.

“Željko Soldo  je sebi smanjio naknadu predsjednika Skupštine, nije ju povećao” – rekao je.

Zatražio je i ispriku župana Ive Žinića zbog njegovih tvrdnji da je SMŽ najsiromašnija županija.

“Nije najsiromašnija nego su četiri županije gore od nas. Zašto ne spomene župan da ima jednu od najvećih plaća župana u Hravtskoj i neka ju uskladi sa stvarnom situacijom. Ako je SMŽ 16. po statistici neka i svoju plaću svede na 16. po razini župana u Hrvatskoj” – rekao je Trgovčević.

Pitali smo ga zbog čega to nisu govorili u proteklih osam godina, tj. zbog čega u vrijeme županice nisu spočitnuli njenu veliku plaću i zašto tada nisu tražili povećanje vijećničkih naknada.

“Mi se tada nismo s time bavili, nismo o tome diskutirali.” – rekao je Trgovčević.

Na novinarsko pitanje nije li namjera podizanja naknada u biti kompenzacija nekim vijećnicima za izgubljene savjetničke naknade Trgovčević je dodao kako HSP to nije učinio iz tog razloga, a ukoliko se ispostavi da je probijen budžet predviđen za tu svrhu da su dužnosnici HSP-a spremni dovršiti mandat bez ikakvih naknada.

Komentirajte