Naslovnica Vijesti Sisak HSP: Čemu županov put u Pariz i je li HDZ u koaliciji...

HSP: Čemu županov put u Pariz i je li HDZ u koaliciji sa SDSS-om?

Pitamo se nije li od danas SDSS dio Domoljubne koalicije s HDZ-om na čelu u Sisačko-moslavačkoj županiji, a možda uskoro i na nekoj višoj razini jer su odbili naš prijedlog za izglasavanjem nepovjerenja dopredsjedniku Županijske skupštine Vladi Đakoviću, koji je ušao u SDSS.” – rekao je u ponedjeljak u Sisku dopredsjednik Hrvatske stranke prava Pejo Trgovčević, a prenosi Večernji list.

Naime, netom prije njihova obraćanja novinarima skupštinska većina, koju prevodi HDZ, odbila je na dnevni red uvrstiti njihov prijedlog smjene Vlade Đakovića s mjesta potpredsjednika Skupštine.

Vlado Đaković jedan je od bivših famoznih savjetnika bivše SDP-ove županice Marine Lovrić Merzel, a koji  je u periodu između dviju zadnjih sjednica Skupštine prešao u SDSS. Prije toga bio je vijećnik Hrvatske regionalne demokratske stranke, u koaliciji sa SDP-om, no nakon što je HDZ-ov Ivo Žinić postao župan, mijenja stranu i glasa za HDZ-ovu većinu u Skupštini. Kada je odlučio promijeniti stranu postao je i dopredsjednik Skupštine.

“SDSS na zadnjim lokalnim izborima nije prešao prag, a sada ima potpredsjednika Skupštine što je jasno izigravanje volje birača. No, to HDZ-u očito nije bitno jer zna da im je SDSS-ovac Đaković ključni vijećnik za većinu u Skupštini” – rekao je Trgovčević koji se osvrnuo i na županov posjet Parizu.

“Naš župan Ivo Žinić uvijek zna govoriti kako je Sisačko-moslavačka županija siromašna županija i kako je proračun “tanak” pa se pitamo kako se u te izjave uklapa njegov višednevni put u Pariz na koji je vodio ogromnu delegaciju” – rekao je županijski vijećnik Pejo Trgovčević.

On je javno upitao je li bilo potrebno, na predstavljanje Turističkog klastera središnje Hrvatske, slati župana i dožupana avionom, a dvojicu vozača kombijem dan prije “kako bi se župan mogao voziti po Parizu”.

“Žinić je tri dana imao na raspolaganju službeni kombi u Parizu, te dva službena vozača. Zar nije čuo za rent-a-car ili taxi? Zar ne zna za jeftinije opcije jer, u konačnici, sve to su platili građani.” – pitao se Trgovčević.

Ivo Žinić (HDZ) predvodio je delegaciju Sisačko-moslavačke županije u kojoj su, uz njega, bili i dožupanica Anita Sinjeri-Ibrišević (HSS), predsjednik Turističke zajednice SMŽ Željko Lenart, te ravnatelji Parka prirode Lonjsko polje i Lječilišta Topusko.

“Francuski turisti po dolascima i noćenjima u Sisačko-moslavačku županiju pri samom su vrhu, pa smo željeli pokazati što imamo i da vrijedi doći i to provjeriti. Predstavili smo Park prirode, Topusko i Moslavačku vinsku cestu. Službeni kombi prevozio je tri osobe, dva vozača i kuhara Marijana Bošnjaka koji je predstavio eno i gastro ponudu Sisačko-moslavačke županije. Riječ je o poluteretnom kombiju koji može primiti samo tri osobe, prevozio je i opremu kuhara koji je prvak Hrvatske u carvingu, i nije služio za prijevoz župana u Parizu.” – smatraju u Županiji.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/hsp-da-nije-sdss-clan-domoljubne-koalicije-u-sisacko-moslavakoj-zupaniji-1030125

Komentirajte