Naslovnica Izbori Lokalni izbori 2017 HSLS, HSU, HSP, HSP AS i HDZ zajedno na izbore u Kutini,...

HSLS, HSU, HSP, HSP AS i HDZ zajedno na izbore u Kutini, a HNS će samostalno

HSLS, HSU, HSP, HSP AS i HDZ potpisali su predizborni koalicijski sporazum pod sloganom “Zajedno za gospodarsku obnovu Kutine”.

Njihov kandidat za gradonačelnika je Zlatko Babić, a za dogradonačelnike Damir Markuš i Sonja Repić.

“Svi zajedno okupili smo se oko jedinstvenog cilja: Gospodarske obnove Kutine. Budućnost su programi otvaranja novih radnih mjesta, poboljšanje socijalne politike i socijalna sigurnost. Budućnost je politika u službi svih građana, zaustavljanje iseljavanja, stvaranje okruženja za nove investicije u Kutinu i pokretanje zaustavljenih kapitalnih projekata u našem gradu.” – rekao je Zlatko Babić prilikom potpisivanja koalicijskog sporazuma.

HNS, iako formalno još uvijek član vladajuće koalicije sa SDP-om u Kutini, na predstojeće će izbore ipak samostalno. Kandidat za gradonačelnika HNS-a je Marijan Mikša.

“HNS je do sada uvijek išao s SDP-om, ali je kao stranka bio iskorišten od strane SDP-a, te smo donijeli odluku da ovaj put idemo samostalno na izbore. Osnova stvar koju želimo napraviti je racionalizirati gradsku upravu, ukinuti profesionalno mjesto dogradonačelnika, napraviti unutarnje restrukturiranje unutar gradskih firmi kako bi bile efikasnije, jeftinije i u službi građana Kutine. Aktivirat ćemo poslovne zone u privredi koje su poluprazne, naravno grad ne može stvarati radna mjesta, ali može stvoriti poslovno okruženje kako ljudi ne bi odlazili iz Kutine” –  rekao je Mikša predstavljajući svoju kandidaturu.

Komentirajte
Podijeli objavu