Naslovnica Izbori Parlamentarni izbori 2015 Hrvatski seljački savez pozvao na glasanje za Domoljubnu koaliciju

Hrvatski seljački savez pozvao na glasanje za Domoljubnu koaliciju

U srijedu, 04.11.2015. s početkom u 10 sati u Hotelu Panonija u Sisku predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Mijo Latin održao je konferenciju za novinare na kojoj je upoznao javnost sa sramotnim odlukama Ministarstva poljoprivrede.

“Dana 02.11. 2015. u vrijeme kada se svi u miru i tuzi sjećamo svojih umrlih paleći im svijeće i posjećujući njihove grobove objavljen je popis Ministarstva poljoprivrede od 207 poljoprivrednih proizvođača koji su udovoljili uvjetima raspisanog natječaja iz Programa ruralnog razvoja za mjeru 4.1.1. ulaganja u poljoprivrednu imovinu i vidjevši popis shvatili smo da je upravo na Dušni dan ministar Jakovina sahranio hrvatsko selo jer na popisu nema hrvatskih seljaka, već su umjetno stvorenim kriterijima veliki sustavi pojeli cijeli kolač ali su očito političke obveze prema njima veće nego nacionalni interes opstojnosti hrvatskog sela za kojeg je i predviđen novac iz Programa ruralnog razvoja.
U duhu predstojećih parlamentarnih izbora pitamo se da li hrvatski seljaci trebaju dati podršku najnesposobnijem ministru u povijesti hrvatske države kao i Vladi koja nije poduzela ama baš ništa u cilju poboljšanja života na selu jer je dosadašnjim modelom razvoja poljoprivrede doprinijela:
– visokoj ovisnosti o uvozu hrane,
– najvećim padom obujma poljoprivredne proizvodnje i padom dohotka poljoprivrednih proizvođača od 38 %
– stvaranjem stotinu velikih koji koriste više od jedne trećine poljoprivrivrednih površina i dobivaju više od jedne trećine novčanih potpora, te direktno utječu na provođenje agrarne politike.
– više od 100 000 OPG-a tipičnih hrvatskih obiteljskih gospodarstava su bez posebne državne skrbi i napuštena od aktualne hrvatske vlasti
– sve veći broj poljoprivrednika napušta poljoprivredu posebice stočarstvo
– najsposobniji mladi žele a veliki broj i uspjeva napustiti hrvatsko selo i Hrvatsku
– 80 % hrvatskog teritorija je doživjelo demografski slom
– u protekle četiri godine u funkciju je stavljeno vrlo malo poljoprivrednog zemljišta i to uglavnom na štetu malih i srednjih OPG-a
– također zadnje četiri godine hrvatska Vlada i ministar Jakovina oteli su hrvatskom seljaku skoro dva cijela godišnja Proračuna za poljoprivredu.
Jedino rješenje je da Hrvatska mora promijeniti model razvoja svoga sela i svoje poljoprivrede, a to jedino svojim programom jamči «Domoljubna koalicija» pa stoga pozivamo hrvatske seljake da 8. studenog izađu na izbore i svoj glas daju «Domoljubnoj koaliciji» jer taj glas će značiti spas hrvatskog sela.” – rekao je Mijo Latin.

Komentirajte