Naslovnica Sport Ostali sportovi Hrvanje u Sisku ima lijepu budućnost

Hrvanje u Sisku ima lijepu budućnost

Mladi hrvači Siska postigli su odlične rezultate na PH za kadete u slobodnom stilu. U najzahtjevnijim kategorijama na natjecanju, 69 i 76 kg, osvojili su dva naslova državnog prvaka.

Državni prvak u kategoriji 69 kg postao je Karlo Vasiljević, koji je u konkurenciji 12 hrvača, s četiri pobjede, vrlo uvjerljivo osvojio zlatnu medalju. Osim titule i odličja mladi sisački hrvač dobio je i pohvale trenera iz drugih klubova. Karlu je to bio prvi nastup na nekom državnom natjecanju.

Drugo zlato za Sisak osvojio je Stjepan Lavrić u kategoriji 76 kg. Uoči natjecanja konkurenciju mu je činilo 15 hrvača, a ždrijeb ga nije mazio. Na putu do medalje Stjepan je morao pobijediti ponajbolje hrvače iz ove kategorije. Već u prvom kolu susreo sa juniorskim prvakom u slobodnom načinu hrvanja. Međutim, pobijedio ga je vrlo uvjerljivo, sa 2:0 u rundama. Ništa bolje nisu prošli ni ostali suparnici.
Stjepan Lavrić je ovim osvajanjem naslova prvaka zaključio uspješnu natjecateljsku godinu. Osvojio je praktički sve što se moglo osvojiti u kadetskoj kategoriji i time se svrstao u red malobrojnih koji se mogu pohvaliti tako izvrsnim rezultatima.
.
Kadetsko PH u slobodnom načinu održavalo se 5. listopada u Varaždinu. Nastupilo je 17 klubova sa ukupno 84 hrvača. Ekipni pobjednik natjecanja je Lika iz Zagreba, Gavrilović iz Petrinje je zauzeo treće mjesto, a HK Sisak je osvojio šesto mjesto.

Za sisački hrvački klub nastupili su Isak Radovanović, Karlo Vasiljević, Mateo Dmitrović, Leon Pejnović, Stjepan Lavrić i Jure Vuletić. Ekipu su trenerski predvodili prof. Goran Plavec i Stipe Damjanović.

Na natjecanju su po prvi put nastupili novoosnovani klubovi iz SMŽ, HK Gladijator iz Hrvatske Dubice i HK Zrin iz Mečenčana. Gladijatori su zauzeli 11. mjesto, Zrin je sa Inas-om i Splitom podijelio 15. mjesto.

Komentirajte