Naslovnica Sport Ostali sportovi Hrvači Siska uspješno su otvorili ovogodišnju sezonu hrvanja

Hrvači Siska uspješno su otvorili ovogodišnju sezonu hrvanja

U Zagrebu je u subotu održano Prvenstvo Hrvatske za seniore u grčkorimskom načinu hrvanja. Nastupilo je ukupno 81 hrvač i ukupno 15 klubova dok su za Hrvački klub Sisak nastupili:  Ranko Gajić, Mario Rendulić, Mladen Hrkić, Sanel Šubašić, Mladen Jelisavac, Stjepan Lavrić Tomislav Lavrić,  trener Stipe Damjanović.Junior Tomislav Lavrić, sa pravom nastupa u seniorskoj konkurenciji, ponovio je prošlogodišnji uspjeh  na PH za seniore grčkorimskim načinom hrvanja. U konkurenciji 11 hrvača, Tomislav je do srebrnog odličja došao nakon tri blistave pobjede i porazom u finalnoj borbi . 

Prve dvije borbe Tomislav je vrlo uvjerljivo pobijedio, od čega jednu na bodove a drugu tušem. U olufinalnom meču Tomislava je čekao Hrvoje Šavuk višestruki prvak države i najveći konkurent  u juniorskom prvenstvu.
Prva runda protekla je u izjednačenoj borbi koju  Šavuk u zadnjim sekundama preokreće u svoju korist.  Tomislav je u nastavku, sa više želje, agresivnosti i zalaganja vrlo efektno savladao svog protivnika i osvojio preostale dvije runde. Međutim nimalo nije bilo lako, a konačnu odluku o pobjedniku u posljednje dvije runde,  donijeli su sudci. Nakon pregleda video zapisa sudci su jednoglasno proglasili Tomislava pobjednikom meča. Zahvaljujući korištenju ovakve tehnologije, mnogi favorizirani hrvači izgubili su mečeve na ovom prvenstvu.

U finalnoj borbi Tomislav se susreo sa Sinišom Hogačem, hrvačem sa višegodišnjim međunarodnim iskustvom , višestrukim državnim prvakom i trenutno sedmih hrvačem Evrope. Hohač je pobijedio rezultatom 2:0 u rundama. Nakon neriješenog rezultata ( u obje runde) u prvih 60 sekundi , Hogač je zahvaljujući žetonu dobio prednost koju je u konačnosti i iskoristio. U finalnom meču bilo je presudnu bogato hrvačko iskustvo Hogača.

Ostvareni plasman na ovom prvenstvu vrlo je obećavajući u postizanju Tomislavovog ovogodišnjeg cilja,  a to je osvajanje juniorskog prvenstva i plasman na juniorsko evropsko prvenstvo.

Ranko Gajić jedan je od najboljih seniora kluba, te je na ovom prvenstvu ostvario veliki rezultat osvojivši treće mjesto.  Kroz četiri borbe, Ranko je do medalje došao sa tri pobjede i jednim porazom.

Nakon vrlo uvjerljive pobjede u prva dva meča, Ranko je došao do polufinala gdje se susreo sa hrvačem Vindije Sokolom, višestrukim državnim prvakom i reprezentativcem sa bogatim međunarodnim iskustvom. Usprkos velikog zalaganja i želje za pobjedom, Ranko nije uspio savladati Sokola, koji je na kraju osvojio prvenstvo u ovoj kategoriji.

U borbi za treće mjesto , Ranko se susreo sa nešto mlađim , ali izvrsnim hrvačem Gavrilovića , Marjanovićem. U vrlo izjednačenoj i ponekad neizvjesnoj borbi, Ranko je ipak boljim hrvanjem i zahvaljujući velikom hrvačkom iskustvu , pobijedio vrlo dobrog Marjanovića. Postignuti rezultat , kao i svi dosadašnji, svrstavaju Ranka u među ponajbolje hrvače ove kategorije.

Hrvači Siska osvojili su ukupno sedmo mjesto sa osvojenih 8,50 bodova iza PIK Vrbovca sa osvojenih 10,50 bodova, a ispred Gavrilovića sa osvojenih 5,00 bodova. Ekipni pobjednik je Metalac iz Zagreba, ispred druge Vindije i treće Like.

Komentirajte