Naslovnica Sport Ostali sportovi Hrvači Siska, ponos hrvatske reprezentacije

Hrvači Siska, ponos hrvatske reprezentacije

Četvorica mladih hrvača HK Sisak, kadetski reprezentativci Hrvatske, osvojili ekipno zlato na Mediteranskom prvenstvu u Španjolskoj.

Povodom uspjeha priopćenjem se oglasio Hrvački klub Sisak, kojeg objavljujemo u cijelosti:

Hrvači Siska U-17 ovog vikenda nastupili su na prvenstvu Mediterana u Španjolskoj. Nastupili su kao članovi reprezentacije Hrvatske.
Kao i svaki puta do sada nisu iznevjerili izbornika reprezentacije, već naprotiv ostvarili su izvanredne rezultate i velikim dijelom su zaslužni za osvojeno prvo mjesto reprezentacije Hrvatske.
Za reprezentaciju su nastupili Vilim Puklavec, Stefan Zečević, Mateo Kodrić i Matija Crnković.
Uspjeh naših hrvača kao nebrojeni put do sada je da se ne vraćaju bez medalja s niti jednog jakog međunarodnog natjecanja.
Na turniru je nastupilo deset reprezentacija iz zemalja Mediterana.


Naši hrvači su osvojili dvije srebrne medalje i jednu brončanu medalju.
Stefan Zečević i Mateo Kodrić su osvojili srebrne medalje, izgubivši borbe za zlato od predstavnika Francuske i predstavnika Srbije.
Pavel Puklavec nije uspio doći do finalne borbe, ali nije odustao već je pobjedom nad predstavnikom Grčke osvojio brončanu medalju.
Jedini koji nije uspio doći do medalje je Matija Crnković koji još uvijek nije zaliječio ozlijeđeno koljeno i nije mogao pružiti onoliko koliko on zna i može.
Moram naglasiti da je ovo veličanstven uspjeh naših hrvača i sada možemo reći da je stvorena jedna vrlo uspješna generacija koja će nas uveseljavati još mnogo godina novim uspjesima i da to nije slučajnost već veliki rad samih hrvača, njihovih trenera i odricanja roditelja.
Već idući vikend Mateo Kodrić nastupa na jakom međunarodnom turniru trofej Jadrana u Poreču, a iza tog vikenda Pavel Puklavec također na međunarodnom turniru u Bukureštu, kao članovi reprezentacije.
Ovog vikenda i seniorska ekipa Siska je nastupila na ligaškom natjecanju u Slatini i ostvarila polovičan rezultat, tj. dvije pobjede i dva izgubljena meča.
Pred našim hrvačima je još veliki broj domaćih i međunarodnih natjecanja na kojima se naši hrvači moraju pojaviti, ali ako se nešto ne promjeni u financiranju sporta i ako se većim dijelom neće vrednovati sportski rezultati, od naših natjecanja neće biti ništa, a sport će se nažalost svesti na sport „velikih“ i na rekreaciju.

Predsjednik Hrvačkog kluba Sisak Željko Čulina

Komentirajte