Naslovnica Sport Ostali sportovi Upisi u Hokejaški klub Sisak

Upisi u Hokejaški klub Sisak

Kako bi potaknuli nastavak duge hokejaške tradicije u Sisku, koja najvećim dijelom ovisi o novim mladim igračima, Hokejaški klub Sisak obavlja upis najmlađih sisačkih hokejaša.Naime, Siščani su davne 1880. godine osnovali “Hrvatsko sklizačko društvo”, tada drugo takve vrste u Hrvatskoj. Sklonost sportskim aktivnostima sisačke mladeži dovela je i do odigrane prve hokejaške utakmice 1930. godine i to između dvije momčadi učenika Državne realne gimnazije. Time su započeli dugogodišnju tradiciju bavljenja hokejom u Sisku, pa je ubrzo, krajem 1934. godine osnovan i prvi hokejaški klub u gradu.

Članovi kluba svake su zime, od te godine, uređivali igralište za hokej i klizanje, a kako je klizalište imalo i električnu rasvjetu, često se hokej igrao cijele noći. Uz uobičajene kraće prestanke treniranja, uslijed nedostatka materijalnih sredstava, kao i uz česta preimenovanja kluba, ali uz godinama istu hokejašku ekipu, sisački hokejaši ostvaruju velike uspjehe na svim razinama (obzirom na uvjete u kojima treniraju. Bavljenje sportom osnovni je preduvjet za uspješan rast i razvoj, ističu u klubu, a hokej na ledu pruža i nešto više, poboljšava spretnost, okretnost, brzinu i koordinaciju pokreta.

Program sisačke škole hokeja na ledu prilagođen je djeci od 5 do 15 godina starosti. Sve informacije vezano za upis djece u Školu hokeja možete dobiti na sljedeće brojeve telefona:

Dejan – 099 665 1348

Branko – 091 602 2017

(sisak.hr)

Komentirajte