Naslovnica Vijesti Sisak HEP Toplinarstvo obustavlja grijanje – pogledajte gdje će biti radovi ovoga ljeta

HEP Toplinarstvo obustavlja grijanje – pogledajte gdje će biti radovi ovoga ljeta

HEP-TOPLINARSTVO će danas, 20 svibnja 2019. započeti s obustavom isporuke toplinske energije za grijanje u gradovima Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću. Obzirom na veliki broj podstanica spojenih na toplinske sustave, za obustavu grijanja u svim zgradama potrebno je tri do četiri dana. S ciljem povećanja sigurnosti i kvalitete isporuke toplinske energije, u razdoblju izvan ogrjevne sezone HEP-TOPLINARSTVO će provesti revitalizaciju približno 5 km postojeće distribucijske toplinske trase te izgradnju 2,8 km nove trase.

„Sezona grijanja 2018./2019. protekla je uspješno. Isporuka toplinske energije za približno 126.000 krajnjih kupaca odvijala se kontinurano, bez većih prekida. HEP-TOPLINARSTVO će tijekom ljeta provesti radove revitalizacije i izgradnje dijela vrelovodne, toplovodne i parovodne trase. Radovi će uzrokovati kratke prekide isporuke potrošne tople vode o čemu će krajnji kupci biti pravovremeno obaviješteni. Ovim putem pozivam krajnje kupce da sve planirane radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stanovima i poslovnim prostorima završe do početka rujna, kada sustav grijanja mora biti spreman za početak nove ogrjevne sezone.“ izjavio je direktor HEP-TOPLINARSTVA Zdravko Zajec.

Radovi na unutarnjim instalacijama grijanja smiju se izvoditi tek nakon što radnici HEP-TOPLINARSTVA, na pisani zahtjev predstavnika suvlasnika ili upravitelja zgrade, isprazne pogonsku vodu iz sustava grijanja zgrade. HEP-TOPLINARSTVO savjetuje suvlasnicima zgrada da se međusobno dogovore o zajedničkom terminu izvođenja radova, kako bi se izbjeglo višestruko pražnjenje i punjenje instalacija pogonskom vodom. Obavijest o terminu pražnjenja i ponovnog punjenja sustava grijanja biti će istaknuta na ulaznim vratima ili oglasnim pločama zgrada. Nakon završetka svih radova na unutarnjim instalacijama, predstavnik suvlasnika ima obavezu dostaviti HEP-TOPLINARSTVU pisanu potvrdu da je sustav spreman za prihvat toplinske energije. HEP-TOPLINARSTVO će potom napuniti instalacije pogonskom vodom, pri čemu se preporučuje otvoriti ventile na svim radijatorima u zgradi. Također, predstavnici suvlasnika zgrada, paralelno s punjenjem sustava, trebaju organizirati i odzračivanje unutarnjih instalacija grijanja.

Ogrjevna sezona 2019./2020. započet će najranije 15. rujna 2019. u skladu s vremenskim uvjetima.

RADOVI NA REVITALIZACIJI DISTRIBUCIJSKE TOPLINSKE MREŽE U SISKU 2019. GODINE (revitalizacija oko 0,4 km postojeće trase)

1. Revitalizacija vrelovodnog razvoda u naselju Brzaj – Zamjena ukupno 200 m postojeće trase magistralnog vrelovoda predizoliranim cijevima u naselju Brzaj od okna BS12 u Ulici Tina Ujevića 27 do okna kod zgrade u Ulici Agusta Šenoe 3-7. Dimenzija vrelovoda je DN 350.

2. Revitalizacija vrelovodnog razvoda u naselju Brzaj Zamjena ukupno 200 m postojeće trase vrelovoda predizoliranim cijevima u naselju Brzaj od okna BS12 u Ulici Tina Ujevića 27 do okna BS13 na križanju Ulice Tina Ujevića i Ulice Ive Andrića. Dimenzija vrelovoda je DN 200, DN 150 i DN 80.

Komentirajte