Naslovnica Izdvojeno HDZ o milijunskoj imovini županice M. Lovrić Merzel

HDZ o milijunskoj imovini županice M. Lovrić Merzel

HDZ je u četvrtak iznio podatke o imovini Sisačko-moslavačke županice i njene obitelji, čije nekretnine vrijede oko 1,5 milijuna eura, a dio skupljih nekretnina nabavljen je u posljednje dvije godine.

Naime, nedavno je objavljena nova imovinska kartica županice, a HDZ-ovci su iznijeli podatak da u nju nije upisan dio nekretnina koje se tiču dvorišta i dvorišnih objekata koje je Mladen Merzel, suprug županice, lani kupi u trećoj sisačkoj ulici. U imovinskoj je kartici navedeno samo 30 kvadrata dvorišta, dok izvaci iz zemljišne knjige ukazuju da je M. Merzel lani kupio 390 kvadrata dvorišta i dvorišnih zgrada u Ulici Ante Starčevića, gdje već otprije posjeduje 4-sobni stan.

“U svojoj je imovinskoj kartici županica prijavila oko 600.000 eura u nekretninama i ušteđevini. Želimo javno pokrenuti pitanje kako je ona u posljednjih nekoliko godina uspjela stvorila takvo bogatstvo o kojemu drugi mogu samo sanjati”  – poručili su HDZ-ovi Ivo Žinić i Željko Krapljan na  tiskovnoj konferenciji.

Prema toj imovinskoj kartici županica posjeduje kuću u Sisku vrijednu 200.000 eura, stan u središtu Zagreba vrijedan 170.000 eura, pola kuće s okućnicom u Strmenu kod Sunje, ušteđevinu od 30.000 eura, dok na svom računu ima i 450.000 kuna koje je stekla nedavnom prodajom još jednog stana na Viktorovcu od 80 kvadrata.

HDZ-ovci upozoravaja da je po katastru vlasnica kuće, koju je u imovinskoj kartici županica navela kao svoju, njena majka, a prijepis je vlasništva obavljen nedavno.

Njena majka vlasnica je i kuće od 130 kvadrata s pripadajućim zemljištom u Odri, ali i trosobnog stana od 75 kvadrata u Ulici hrvatskih branitelja u Sisku koji je kupljen krajem 2011. godine, bez hipoteke.

Zadnje otkriće je da je nećak Marine Lovrić Merzel Dalibor Rožanković, inače vozač hitne pomoći, upisan kao vlasnik 4-sobnog stana u elitnom dijelu Zadra (Diklo). Stan od 85 kvadrata nije pod hipotekom, a vrijednost ove novogradnje, kupljene u ljeto 2012. godine, je oko dva milijuna kuna.

“Zanimljivo je da njen suprug ima imovinu vrijednu oko 370.000 eura, a prema našim podacima, nema nikakvih primanja.  Sumnjiv je i podatak da županica u imovinskoj kartici navodi kuću koja se u katastru vodi na njenu majku. Lani je ta umirovljenica sa skromnim primanjima kupila i stan, a županičin nećak, inače vozač hitne pomoći, stan u elitnom dijelu Zadra kojeg procjenjujemo na dva milijuna kuna. Javno postavljamo pitanje jesu li ove nekretnine doista vlasništvo osoba čije ime stoji u vlasničkome listu ili je to županičina imovina koju skriva od javnosti?” – rekli su Žinić i Krapljan.

Posebno ističu kako je velik dio najskupljih nekretnina (stan u Ulici hrvatskih branitelja, kuće i dvorišta u 3. ulici, te stan u Zadru) kupljen 2011. i 2012. godine, u vrijeme najvećih poslova županice i Županije.

“Riječ je o prodaji Cesta Sisak za samo 20 milijuna kuna i kupovini auto salona Lav auto Popec za vrtoglavih 9,8 milijuna kuna. Nakon svakog sumnjivog posla županica ili njezina obitelj postaju bogatiji za neku nekretninu, a to se dogodilo i nakon što je Županija kupila zgradu Dunavskog Lloyda” – istaknuli su HDZ-ovci, te poručili kako ih uopće ne čudi što ovo nisu već istražile nadležne institucije jer je vjenčani kum Marini Lovrić upravo ministar financija Slavko Linić.

Dokumente i izvatke iz zemljišnih knjiga HDZ-ovci su podijelili novinarima, a, kažu, poslat će ih i DORH-u te USKOK-u kao i premijeru Milanoviću, kao županičinu stranačku šefu. Županica odbija otpužbe.

“Kad govorimo o HDZ-u i HSS-u sve smo ovo već vidjeli. Taj cirkus priredili su već 2009. Neka pogledaju prvo što sve oni sami rade. Moja imovina je transparentna, a besmisleno je imovinu mog supruga prikazivati kao moju. Imam manje nego što sam imala kad sam došla u politiku” – rekla je županica Marina Lovrić Merzel.

Komentirajte