Naslovnica Izdvojeno HDZ o autocesti i sporazumu HSP-a i SDP-a

HDZ o autocesti i sporazumu HSP-a i SDP-a

Županijski HDZ reagirao je u utorak na viejst o još jednom stopiranju gradnje autoceste Sisak – Zagre, Naime, dovršit će se dionica do Lekenika, dok će ona od Lekenika do Mošćenice čekati “neka bolja vremena”.

“Gradnja te autoceste bila je jedna od smjernica SDP-ove kampanje na ovim lokalnim izborima, a iako je to državni projekt, županijska vlast može se izboriti da se on realizira. Pored toga, u Saboru sjedi devet zastupnika SDP-ove koalicije iz ove izborne jedinice” , rekao je Ivo Žinić, potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a.

“Mi smo izgradili 20 kilometara autoceste i utrošili više od dvije milijarde kuna. Kako autocesta Sisak – Zagreb znači i otvaranje novih radnih mjesta, od projekta se ne smije odustati. Predlažemo da se napravi šest kilometara u prvoj fazi, što ne bi koštalo više od 200 milijuna kuna, i to je izvedivo. Ako ne mogu napraviti dionicu u punome profilu, neka naprave jedan kolnik, pa za koju godinu, kada budu u mogućnosti, i ostatak” , poručio je Željko Krapljan.

HDZ je danas komentirao i sporazum između HSP-a i SDP-ove županice Marine Lovrić Merzel.

“Građani koji su na izborima dali svoj glas različitim političkim opcijama izigrani su, a demokracija pretvorena u farsu. Zbog podjele povlastica i položaja sada im se prodaju priče o nekakvom “programskom suglasju”, dok je očito riječ o koaliciji”, kazao je Žinić dok je krapljan najavio i unutarstranačke ibzore za najesen. Rekao je da će HDZ tada izabrati novog kandidata za gradonačelnika Siska, koji će biti spreman za prijevremene lokalne izbore.

Komentirajte