Naslovnica Vijesti Sisak Haas tehnološki obrazovni centar otvoren u Industrijsko-obrtničkoj školi Sisak

Haas tehnološki obrazovni centar otvoren u Industrijsko-obrtničkoj školi Sisak

U Industrijsko-obrtničkoj školi Sisak otvoren je Haas tehnološki obrazovni centar. Naime, američka tvrtka Haas preko HTEC centara daje potporu tehničkim školama širom Europe u obrazovanju iz područja CNC tehnologije.

Naime, američka tvrtka Haas preko HTEC centara daje potporu tehničkim školama širom Europe u obrazovanju iz područja CNC tehnologije. Školama se daje potpora u nabavi strojeva, nastavnim materijalima, a nastavnicima i učenicima omogućuje se učenje preko međunarodne razmjene, istaknuo je prilikom otvorenja Haas tehničko edukacijskog centra u Industrijsko – obrtničkoj školi Sisak njegov voditelj Stjepko Bašić.

„Velika većina današnje mlade populacije na cijeni ili ne poznaje temeljnu važnost numeričke proizvodne tehnologije za svakodnevni život. Numerička tehnologija ključna je za razvoj gotovo svih proizvoda, od visoko učinkovitih motora za automobile, do medicinske tehnologije koja unaprjeđuje i spašava živote. Tehnički edukacijski centar pomaže učenicima cijeniti potencijal tehnologije nudeći im mogućnost učenja na strojevima koji su među najboljima na svijetu, otkriva im svijet moderne proizvodne tehnologije koji je visoko tehnološki čist, sofisticiran i intelektualno izazovan, dijeli uzbuđenje korištenja naprednih sustava koji pretvaraju ideje u nove proizvode te stimulira mlade umove pripremajući novu generaciju tehnologa, inovatora i poduzetnika“, rekao je Bašić.

U 94 tehničke škole u Europi otvoren je HTEC centar (Haas tehnički edukacijski centar), a druga takva škola u Hrvatskoj, poslije osječke Strojarske tehničke škole, postala je sisačka Industrijsko – obrtnička škola.

Nabavku opreme pomogla je i Sisačko – moslavačka županija.

„Nema razvoja i poticanja gospodarstva, ni u našoj županiji, ni u cijeloj Republici Hrvatskoj, bez ulaganja u obrazovanje. Zato nas bilo koje ulaganje, a poglavito ovakvo veliko ulaganje u jednu školu, u njen praktični dio obrazovanja, jako veseli i ohrabruje da će naši budući majstori, budući znanstvenici, naći svoj put na tržištu rada. “, istakla je predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić.

Komentirajte