Naslovnica Vijesti Sisak Građanska inicijativa Siščani ne žele biti Smetlišćani organizira prosvjed ispred zgrade Županije

Građanska inicijativa Siščani ne žele biti Smetlišćani organizira prosvjed ispred zgrade Županije

U periodu između 8 srpnja i 12. srpnja 2019. Građanska inicijativa Siščani ne žele biti Smetlišćani organizira prosvjed pod nazivom “Čekamo odgovore!”.

Prosvjedovat će se svaki dan od 9 do 12 pred zgradom Županije SMŽ.

“Budući da nakon dva prethodna prosvjeda ne nailazimo na značajniju reakciju županijskih i gradskih vlasti po pitanjima vezanim uz izdavanje trajne dozvole za obradu neopasnog i opasnog medicinskog infektivnog otpada tvrtki Remondis Medison, želimo prosvjedom pred vratima Županije SMŽ ukazati još jednom da se snažno protivimo trajnom ostanku te tvrtke u gradu Sisku, i to na lokaciji nadomak centra grada. Od županijskih i gradskih vlasti očekujemo da slušaju glas naroda te da poduzmu sve što je moguće kako bi se opasni otpad, bilo kemijski, bilo medicinski, uklonio iz grada. Očekujemo jasno i nedvosmisleno očitovanje vlasti vezano uz ovu problematiku. S obzirom da i nakon odluke Gradskog vijeća grada Siska o ne izdavanju građevinske dozvole Rijekatanku na lokaciji u Novom Pračnu, neki gradonačelničini ljudi i dalje javno zagovaraju navedenu tvrtku i izgradnju pogona za zbrinjavanje opasnog i neopasnog kemijskog otpada. Javljaju se stoga među građanima sumnje da će toj tvrtci umjesto lokacije u Novom Pračnu biti ponuđena alternativna lokacija na području grada Siska. Stoga nismo sigurni nastoji li se izigrati odluka Gradskog vijeća pa upozoravamo putem prosvjeda sugrađane da još ništa nije gotovo, a političarima šaljemo jasnu poruku da nikakve zakulisne igre nećemo šutke promatrati.
Nakon prošlog prosvjeda poslali smo dopise županu SMŽ, zamjenicima i vijećnicima u Županijskoj skupštini vezano uz očitovanje o opasnom otpadu u gradu Sisku. Do danas nismo dobili službeni odgovor pa se s obzirom da 11. srpnja imaju sjednicu Županijske skupštine u Topuskom, nadamo da će ovo pitanje staviti na dnevni red i izaći u javnost sa službenim stavovima.- poručuju iz Građanske inicijativa Siščani ne žele biti Smetlišćani.

Komentirajte