Naslovnica Vijesti SMŽ Grad Petrinja pomogao Dijabetičkom društvu Sisak pri kupnji vrijednog uređaja

Grad Petrinja pomogao Dijabetičkom društvu Sisak pri kupnji vrijednog uređaja

U Maloj vijećnici Grada Petrinje Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, sa zamjenicom Viktorijom Kaleb, primio je predstavnike Dijabetičkog društva Grada Siska na čelu s Darkom Velhesom, predsjednikom Društva koji su ovom prigodom zahvalili Gradu Petrinji i gradonačelniku na financijskoj pomoći za kupnju aparata za mjerenje hemoglobina HBA1C.

Aparat je jako bitan kod dijabetičara jer pokazuje vrijednost glukoze u krvi zadnja tri mjeseca, a njegova vrijednost je 13 700 kuna.

Gradonačelnik je istaknuo kako je zdravlje na prvome mjestu, te dodao: „Svi mislimo neće mene, ali svima bolest pokuca na vrata i zato moramo biti spremni. Moramo ulagati u ono što je najvažnije, a to je u preventivu i vidjeti što možemo zajedničkim radom kroz strategije Grada Petrinje preventivno djelovati i senzibilizirati javnost kako pomoći jedni drugima kroz našu strategiju i kroz Petrinjsku kuću zdravlja gdje s vašom Udrugom imamo dobre rezultate koji ponekad iznenade sve nas koji mjerimo i kontroliramo svoje zdravlje. Ovaj aparatić izgleda jako mali, ali je izuzetno vrijedan koji daje određene pokazatelje mislim da je to jedan mali dio što vi kao Udruga možete dati. U budućnosti neka vam taj aparat otkrije što manje bolesti i da bude što više u funkciji svakodnevno. Grad Petrinja je za vas kao Udrugu izdvojio u svome programu kroz natječaj za koji ste se javili 10 tisuća kuna, posebno za ovaj aparat 8 tisuća kuna i mislim da je izuzetno važno da ne samo Grad Petrinja nego i svi gradovi i institucije koji su veće,moćnije i poduzetniji bi trebale više pomoći kako bi mogli napraviti mnoge aktivnosti za naše zdravlje.“ – zaključio je gradonačelnik.

Predsjednik Udruge Darko Velhes zahvalio se Gradu Petrinji i gradonačelniku Darinku Dumboviću što je donirao financijska sredstva kako bi mogli kupiti aparat za mjerenje hemoglobina i hematokrita, te dodao: „Udruga postoji 23 godine osnovana je još 1996., a s ovim aparatom Dijabetičko društvo Grada Siska će funkcionirati u zdravstvenom obliku na taj način što ćemo još kod građana Sisačko-moslavačke županije otkriti prije dijabetes i na vrijeme uputiti na daljnje pretrage i na daljnje liječenje svakog građanina. Prošle godine Grad Petrinja i Dijabetičko društva Grada Siska napravili su sporazumni ugovor u vezi ranog otkrivanja i prevencije i u svakome pogledu u vezi mjerenja hemoglobina, kolesterola i triglicerida. Dijabetičko društvo uvijek će biti na raspolaganju Gradu Petrinji.“- rekao je Velhes.

Komentirajte