Naslovnica Vijesti Sisak Godišnjica smrti Krešimira Brajdića

Godišnjica smrti Krešimira Brajdića

Dana 6. veljače 2019. godine jedanaest je godina kako je od posljedica teškog ranjavanja u Komarevu preminuo hrvatski dragovoljac Krešimir Brajdić iz Budaševa.

Krešimir Brajdić se kao jedan od najmlađih sudionika, dragovoljaca Domovinskog rata, priključio od prvog dana u borbu za samostalnu i voljenu Hrvatsku. Kao istinski domoljub hrabro sa samo osamnaest godina dragovoljno je sudjelovao u obrani Domovine na prvoj crti bojišnice u Komarevu.

Teško je ranjen u Komarevu i sa teškim posljedicama ranjavanja isto tako hrabro se borio godinama, ali je nažalost prerano preminuo. No ostao je zapamćen u srcima svojih najbližih, prijatelja i hrvatskih dragovoljaca i suboraca iz Budaševa, 57. SAMB-a „Marijan Celjak“ i 57. Brigade „Marijan Celjak“.

Obitelj, prijatelji, hrvatski dragovoljci iz Budaševa, Komareva, Topolovca i Siska, predstavnici udruga mjesta Budaševa, predstavnici mjesnih odbora Budaševa, Topolovca i Novog Sela Palanječkog, ravnateljica O. Š. Budaševo-Topolovac-Gušće, predsjednik i predstavnici Udruge ratnih veterana „57 samostalnog bataljuna Marijan Celjak“, predsjednik i predstavnici UHDDR grada Siska i UHDDR sisačko-moslavačke županije, župnik Župe Bl. Alojzija Stepinca Budaševo odali su  počast hrvatskom dragovoljcu Krešimiru Brajdiću.

Okupivši se u Budaševu na 11. godišnjicu smrti Krešimira Brajdića zajedno su se pomolili za sve poginule hrvatske branitelje Budaševa i zapalili svijeće kod spomenika hrvatskim braniteljima u Budaševu, a zatim obišli grob Krešimira Brajdića, gdje je molitvu predvodio vlč. Krešimir Bulić te zapalili svijeće i položili cvijeće.

U crkvi Blaženoga Alojzija Stepinca održana je misa za Krešimira Brajdića uz nazočnost velikoga broja vjernika, rodbine, prijatelja i hrvatskih dragovoljaca.

Ovom prilikom najavljen je u spomen na Krešimira i 2. Memorijalni ribolovni turnir „Krešimir Brajdić“ koji će se održati 1. svibnja u Novom Selu Palanječkom u organizaciji obitelji, članova ŠRU „Vidra“ Budaševo i UHDDR T.O. Budaševo.

Komentirajte