Naslovnica Vijesti SMŽ Godišnji susret članova, njihovih obitelji i zaposlenika Udruge OSI SMŽ

Godišnji susret članova, njihovih obitelji i zaposlenika Udruge OSI SMŽ

S ciljem međusobnog povezivanja, osnaživanja i umrežavanja. drugu godinu za redom, Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je u u prirodnom okruženju Capriccia centra u Nebojanu organizirala godišnji susret djece, roditelja, svih članova obitelji i zaposlenika Udruge, a druženje se ove godine poklopilo i s obilježavanjem 7.svibnja, dana osnutka same Udruge prije 16 godina.

Godišnji susret kao aktivnost dio je druge od tri godine programa „Jednake mogućnosti – a ne ograničenja“ koji se financira iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u vrijednosti 240.000 kn godišnje. Druženju u Nebojanu odazvalo se u srijedu, 8 svibnja dvadesetak obitelji, odnosno pedesetak članova, roditelja, djece s teškoćama u razvoju, njihovih
braće i sestara, baka i prijatelja.

Za sadržajan boravak pobrinuli su se domaćini iz Capriccia centra – Ivančica Marčinko i Miroslav Milošić koji su gostima ponudili različite zabavne i sportske aktivnosti – vožnja berg autićima, ljudski nogomet, praćkaonica, vožnja quadom, kuglana, dječje igralište, gađanje lukom i strijelom, stolni nogomet….
Djeci je posebno atraktivan i ove godine bio dolazak bikera, članova Moto kluba Veterani Petrinja koji su im donijeli slatkiše i družili se s našim najmlađim članovima kojima je posebno zadovoljstvo bilo sjesti na njihove motore.

Nakon zajedničkog ručka i druženja s motociklistima, dr. Daša Poredoš Lavor, u opuštenoj atmosferi, održala je za odrasle razgovaraonicu, koja je inače sastavni dio projektnih aktivnosti Udruge. Svrha razgovaraonice je emotivno osnaživanje i psihosocijalna podrška roditeljima i članovima obitelji djece s teškoćama u razvoju, Ove godine naglasak je bio na osjećaje, potrebe, obiteljske i bračne odnose te nošenje obitelji s dijagnozama i teškoćama njihove djece.

Komentirajte