Naslovnica Vijesti SMŽ Global Game Jam za vikend u Novskoj

Global Game Jam za vikend u Novskoj

U Novskoj će se održati dio natjecanja Global Game Jam, koje se od 25. do 27. siječnja održava u više od 700 gradova diljem svijeta. Riječ je o natjecanju izrade video igara, a za hrvatske programere tri će dana biti spremna školska sportska dvorana u Novskoj. Domaćini su Grad Novska i Poduzetnički inkubator PISMO.

Natjecanje je zamišljeno tako da u isto vrijeme na cijelom svijetu developeri u roku 48 sati stvaraju video igre na zadanu temu te ih kasnije objavljuju na Global Game Jam stranicu. Nagrade se u Novskoj dijele na lokalnoj razni, nagradit će se četiri najbolja tima na natjecanju, a zatim ide svjetsko ocjenjivanje.

U petak, 25. siječnja 2019. godine u 16 sati, prije natjecanja, predviđena je tiskovna konferencija na kojoj će sisačko moslavački župan Ivo Žinić najaviti natjecanje, ali i predstaviti novi srednjoškolski obrazovni program Tehničar za razvoj video igara. U 17 sati počinje program.

U nedjelju, 27. siječnja 2019. godine od 17 do 19 sati ocjenjivat će se i prezentirati video igre, a od 19 sati slijedi dodjela nagrada za četiri najbolja tima.

U Novskoj će sudjelovati 67 timova. Organizatori pozivaju zainteresirane da dođu u nedjelju u što većem broju kada će ekipe prezentirati svoje video igre i biti proglašeni najbolji timovi.

Komentirajte