Naslovnica Sport Ostali sportovi Prva polovica godine uspješna za sisačke gimnastičare

Prva polovica godine uspješna za sisačke gimnastičare

Natjecanjima u lipnju, sisački gimnastičari uspješno su zaključili prvo polugodište. Sisak je prošli mjesec bio domaćin trodnevnog turnira, 26. prvenstva Hrvatske za mlađe kategorije, 2. Kola regije Sjever u sportskoj gimnastici za B, C i D program te Otvorenog prvenstva Sisačko-moslavačke županije za početnike i rekreativce. Natjecatelji „ŠGK Sokol“ su na gimnastičkom vikendu osvojili su sedam medalja u pojedinačnoj konkurenciji, dva pehara u ekipnoj.

Uspješni su bili tjedan dana ranije i seniori na Prvenstvu Hrvatske koje se održalo u Nedelišću. Krešimir Majdandžić osvojio je čak 6 medalja; zlatnu na preskoku, srebro u višeboju i na parteru, brončanu na karikama, ručama i preči. Za Filipa Šupurinu ovo je bilo prvo natjecanje u seniorskoj kategoriji, u najzahtjevnijem „A programu“, a kući se vratio s broncom na preskoku. Majdandžić i Šupurina zajedno su osvojili i drugo mjesto u ekipnom dijelu natjecanja.

Sisačke gimnastičare sada čekaju ljetne pripreme. Krešimira Majdandžić i Bornu Matića u rujnu čekaju nastupi na međunarodnoj sceni. Krešimir se trenutno priprema za sudjelovanje na dva prvenstva Svjetskog kupa, a Borna za nekoliko međunarodnih juniorskih turnira. Ljeto nije vrijeme za pauzu, pripreme čekaju i ostale natjecatelje koje početkom jeseni čeka nekoliko turnira, završnica kupa Hrvatske u „B“ i „C“ programima.

Na ljetnim pripremama gimnastičarima se mogu pridružiti svi ostali sportaši i rekreativci. Od 10.srpnja dvorana Društvenog doma u Galdovu otvara vrata svim zainteresiranim sportskim kubovima i pojedincima. Gimnastički treninzi svakom sportašu mogu pomoći u poboljšanju koordinacije, fleksibilnosti i snage.

Više informacija o ljetnim pripremama rekreacijske i kondicijske gimnastike možete dobiti 091/174 03 02 (Georgi Kazakov), na email:[email protected] ili dolaskom u dvoranu Društvenog doma u Galdovu svakoga dana od 16 do 20 sati.

Komentirajte