Naslovnica Sport Ostali sportovi Gimnastika mora imati mjesto koje zaslužuje

Gimnastika mora imati mjesto koje zaslužuje

Predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Ivan Škoro posjetio je Sisak i s gradonačelnikom Dinkom Pintarićem razgovarao o važnosti gimnastike te o potrebi popularizacije tog sporta.

Sisački gradonačelnik se pohvalio kako je Sisak jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji ima svoju gimnastičku dvoranu u kojoj treniraju članovi Gimnastičkog klub Sokol i kako je Grad Sisak iz proračuna u prošloj godini za sokolaše izdvojio oko 100 tisuća kuna.

-Nadam se kako će gimnastika postati još masovnija sportska grana, a organizacijom atraktivnih gimnastičkih manifestacija u gradu Sisku povećat će se i broj mladih u ovom sportu – istaknuo je gradonačelnik Pintarić.

Predsjednik Saveza Ivan Škoro naglasio je kako gimnastika, koja je temelj svih drugih sportova, mora imati svoje mjesto koje joj i pripada. Posebno je pohvalio program koji se provodi u sisačkim vrtićima te izrazio nadu da će mladi i perspektivni Siščanin Krešimir Majdandžić, član GK Sokol, biti okosnica hrvatske juniorske reprezentacije na Europskom prvenstvu u Londonu 2010. godine.

sisak.hr ; sisak.info

foto: sisak.hr

Komentirajte