Naslovnica Vijesti Sisak Galdovčani ne žele repetitor blizu škole

Galdovčani ne žele repetitor blizu škole

Nakon što su doznali da Vipnet kani u njihovu kvartu postaviti baznu stanicu, građani sisačkoga Galdova otkrili su i lokaciju gdje će biti postavljen te su pokrenuli akciju da se taj repetitor tu nikako ne postavi. Razlog? Planirana bazna stanica, ako se sagradi, bila bi manje od sto metara udaljena od Osnovne škole Galdovo i mjesne ambulante, a usto je nekoliko desetaka metara od lokacije na kojoj se planira graditi dječji vrtić. Akciju, koju su pokrenuli mještani koji žive blizu mjesta gdje se namjerava postaviti repetitor, podržao je i Mjesni odbor Galdova. Pokrenuli su potpisivanje peticije, a u ponedjeljak navečersu svoje nezadovoljstvo odlučili iznijeti i novinarima.

” Poduzet ćemo sve i organizirati se kako nam u Galdovu ne bi postavili repetitor. Nakon što potpišemo peticiju, odnijet ćemo je u Grad Sisak, a obavijestit ćemo o svemu i Ministarstvo. Smatramo da je Galdovo dovoljno veliko i da postoje druge lokacije na kojima repetitor ne bi bio smješten blizu kuća, škole i vrtića.” – rekao je Zdravko Čičić, predsjednik Mjesnog odbora Galdova.

Naime, još nije izdana lokacijska dozvola za predviđeni repetitor pa mještani vjeruju da su reagirali na vrijeme. Čekaju dokumentaciju.

” Susjedi su vidjeli da se tu nešto zbiva, pa smo provjerili i doznali lokaciju. Tražit ćemo da im se ne izda lokacijska dozvola za ovu lokaciju. Ponavljam, neka nađu lokaciju koja nije blizu škole i vrtića.”, kaže Čičić.

Prikupljeno je više od 350 potpisa stanovnika Galdova koji se protive postavljanju repetitora, a potkraj tjedna predat će ih u gradsku upravu, od koje očekuju da razmotri volju građana prije nego što izda dozvolu. Među potpisnicima peticije je i Jasenka Balija.

” Čim smo doznali da će kod nas biti repetitor, prvo smo pomislili na našu djecu i mlade. Kakav bi im život bio uz repetitor jer u Galdovu ionako ima previše onečišćenja. Ova lokacija nije dobra, i Vip bi je trebao promijeniti” – smatra Jasenka.

Iz Vipneta su nam potvrdili da razmatraju mogućnost postavljanja svoje bazne stanice u Galdovu. “No, odluku o gradnji na toj lokaciji donijet ćemo tek nakon ishodovanja sve potrebne dokumentacije i suglasnosti” – priopćili su iz korporativnih komunikacija Vipneta.

Komentirajte