Naslovnica Vijesti Sisak FOTO: Mali sportaši preplavili Sisak na Turneji radosti

FOTO: Mali sportaši preplavili Sisak na Turneji radosti

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se u utorak usportskoj dvorani Brezovica. Stotine osnovnoškolaca preplavili su Sisak i pretvorili ga u centar amaterskog sporta Hrvatske.

Svečani program započeoje paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili Marko Krička, zamjenik gradonačelnice, Karolina Čutuk, predsjednica Školskog sportskog saveza grada Siska i Tihana Butorac predstavnica Plazma Sportskih Igara mladih. Krička je tom prilikom istaknuo: ”Sisak već dugo godina podržava Plazma Sportske Igre mladih, a ove godine dočekali smo domaćinstvo Igara i kao Europski grad sporta. Vidimo se u slijedeće godine u Sisku”.

Plamen Igara u pratnji malih sportaša donio je Viktor, maskota Igara.

U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Siska koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjedničke ekipe u graničaru Lipe i Viktorovac 1 plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji.

Napeto natjecanje u atletici održalo se u dvije kategorije za djevojčice i dječake, a put u Savudriju osigurali su Dora Dejanović, Natko Bartolović, Nika Strmeć i Dino Delkić.

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Pripadnici PU Sisačko-moslavačke, HGSS-a, Crvenog križa i Zavoda za javno zdravstvo grada Siska pokazali su djeci važnost svojih zanimanja i otkrili im mnoge zanimljivosti i edukativne aktivacije. U Coca- Cola Cup korneru glasalo se za najboljeg sportaša Hrvatske i učilo o važnosti reciklaže, u HPB korneru dijelili su se promotivni materijali, a u korneru Hrvatske pošte dijelili su se baloni.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Komentirajte