Naslovnica Vijesti Sisak Epals projekti se nastavljaju u Sisku

Epals projekti se nastavljaju u Sisku

Članstvo Osnovne škole Ivana Kukuljevića iz Siska u međunarodnoj mreži škola „ePals“ nastavlja se i u ovoj školskoj godini.

Pod vodstvom prof. engleskog i njemačkog jezika Tihane Blažević učenici 5., 7. i 8. razreda sudjeluju u raznim projektima s nekoliko zemalja širom svijeta. Suradnja se odvija sa školom iz Brage, Portugal, grada Moradabada u Indiji, te grada Inwooda u saveznoj državi Iowi, SAD. O  suradnji s ovom potonjom školom svjedoči i novinski članak objavljen u gradskim novinama „West Lyon Herald“, na što su učenici vrlo ponosni.

Sve je popraćeno i dodatnim aktivnostima vezanim uz prigodne datume, pa će tako učenici 5. razreda razmijeniti rukom rađene označivače stranica za Uskrs sa svojom partnerskom školom iz SAD-a, a učenici 7. razreda učiniti će to isto sa svojim prijateljima iz Portugala.

Učenici vrlo rado sudjeluju u svim oblicima aktivnosti, a važno je napomenuti da na ovaj način razvijaju i proširuju svoja znanja ne samo stranog jezika, nego i informatičkih vještina, te stječu nove spoznaje o životu svojih vršnjaka u svijetu, kao i kulturi njihovih zemalja.
S posebnim uzbuđenjem iščekuje se i uzvratni posjet učenika partnerske škole iz Bukurešta, Rumunjska, s kojom je prošle školske godine vrlo uspješno odrađen projekt „My culture, your culture“, a koji će uslijediti u mjesecu travnju ove godine.

Komentirajte