Naslovnica Vijesti SMŽ Edukacija u Lječilištu Topusko

Edukacija u Lječilištu Topusko

Jedne od vodećih rehabilitacijskih hrvatskih toplica, one u u Topuskom,  priredile su dodatnu edukaciju za svoje djelatnike o temi „Komunikacija u realizaciji s osvrtom na dobrobit pacijenta”.

U nazočnosti brojnih djelatnika nazočne je pozdravila pomoćnica ravnatelja, glavna sestra Ivana Miščević uz nazočnost voditelja fizioterapeuta Dragana Papića. O komunikaciji među zdravstvenim osobljem govorila je doktorica odgojnih znanosti Jadranka Pavić koja je pročelnica Katedre za zdravstvenu njegu Zdravstvenoga veleučilišta u Zagrebu. U svom izlaganju je istaknula da je potrebno uvijek tražiti dijalog, jer svatko gleda svijet iz svoga kuta. „Svatko ima svoje viđenje i svoju istinu, zato je potreban dijalog koji smanjuje napetosti među osobljem i radnim kolegama“, istaknula je dr. Pavić.

Izlaganje o pristupu pacijentu imao je novinar Vlado Čutura koji je i sam s 27 dijagnoza prošao brojne prepreke, a s posebnim naglaskom da ga je nedavna rehabilitacija u Topuskom ponovno vratila u funkcionalni život, istaknuo je da su to najbolje toplice jer je u kolektivu izgrađeno povjerenje i profesionalnost.

Poslije predavanje priređen je susret s vodstvom lječilišta na čelu s dr. Domagojem Moslerom. Kako je rečeno, ono što bi bilo zanimljivo hrvatskoj državi, posebno ministarstvu branitelja, je da Topusko bude rehabilitacijski centar hrvatskih branitelja. 

Komentirajte