Naslovnica Sport Ostali sportovi Medalje Croatie Sisak na Svjetskom kupu

Medalje Croatie Sisak na Svjetskom kupu

Do postolja su na velikom natjecanju u kyokushinkai karateu u nizozemskom Klazinavenu stigli junior Goran Božić i senior Matija Dujnić.

Klazinaven – Organizatori Svjetskog cupa IBK  federacije, legendarni borci John Bluming i Henk Kuipers, ovom su prilikom okupili svjetsku kyokushin karate elitu iz 15 zemalja, stotinjak odlično pripremljenih sportaša koji su prikazali visoku razinu karate vještine.

Iz Hrvatske je nastupilo desetak natjecatelja, a sisački klub predstavljali su Josip Perković i Matija Dujnić u seniorskoj kategoriji, te Goran Božić, Alen Skrbin i Stefan Vedrina u juniorskoj konkurenciji. Pod vodstvom trenera Saše Smiljanića, koji je vodio kompletan hrvatski tim, Siščani su na borilištu ostvarili veliki uspjeh. Osvojili su dvije medalje, polovicu od ukupnog hrvatskog “plijena”.

U juniorskoj konkurenciji Goran Božić je osvojio treće mjesto, kao i njegov iskusniji kolega Matija Dujnić u seniorskoj kategoriji. Dujnić je uvjerljivo pobjeđivao sve do polufinala, gdje je zaustavljen od ruskog prvaka, kasnijeg pobjednika, Simura Kerimova. Uspješan nastup su imali i junior Neven Bjekić, u konačnici srebrni, te senior iz Samobora Nenad Šančić sa osvojenim zlatom u posebnoj disciplini “all–round”.

Potporu za nastup Siščana u Nizozemskoj dali su Grad Sisak, Zajednica sportskih udruga Grada Siska i JANAF.

Slijedeće natjecanje koje očekuje karatiste Croatie je 1. kolo Kyokushinkai karate lige. Domaćin turniru je Sisak, a održat će se 19. ožujka u sportskoj dvorani Brezovica.

 

Komentirajte