Naslovnica Vijesti SMŽ DVD Lekenik, Donja Gračenica i Lipovljani na Vatrogasnoj olimpijadi u Ostravi

DVD Lekenik, Donja Gračenica i Lipovljani na Vatrogasnoj olimpijadi u Ostravi

olimpijadaVatrogasna olimpijada za vatrogasce i vatrogasnu mladež u organizaciji CTIF-a održati će se od 19. – 26. srpnja 2009. godine u češkom gradu Ostravi, a Hrvatsku će predstavljati 15 vatrogasnih ekipa (13 odraslih ekipa i 2 ekipe mladeži) među kojima su i tri ekipe iz naše županije.  U sklopu popularno nazvane Olimpijade su dva natjecanja: XIV. Međunarodno vatrogasno natjecanje i XVII. Međunarodno natjecanje vatrogasne mladeži.

Našu domovinu predstavljat će natjecateljske ekipe koje su svoj olimpijski nastup izborile na državnim natjecanjima za mladež u Makarskoj, i za odrasle vatrogasce u Splitu prošle godine, a to su:
U kategoriji DVD, klasa „A“: DVD Paukovec, Deanovec, Lekenik, i „Spačva“ Vinkovci.
U Kategoriji DVD, klasa „B“: DVD „Mladost“ Kaštel Sučurac, Lipovljani, Donja Gračenica i „MTČ“ Čakovec.
U Kategoriji PVP, klasa „A“: JVP Grada Čazme.
U kategoriji PVP, klasa „B“: JVP Grada Čakovca.
U kategoriji žene, klasa „A“: DVD Jalševec Breški i „Mladost“ Kaštel Sučurac. U kategoriji žene, klasa „B“: DVD Biškupec.
U kategoriji mladeži muška: DVD Gardinovec i
U kategoriji mladež ženska: DVD Jalševec Breški.

Sisačko-moslavačku županiju predstavljaju tri ekipe i to:
DVD Lekenik – Radovan Crnomarković, Denis Gorenc, Mario Horvat, Igor Idžan, Denis Ivančić, Ivan Jančetić, Mario Rebić, Ivan Sever, Goran Žitvaj i Ivan Žitvaj.

DVD Donja Gračenica – Željko Moguljak, Zdravko Brezak, Marijan Topolski, Željko Adamović, Franjo Lipišanski, Božidar Šuto, Krunoslav Jagačić, Slavko Luški, Ivan Marčinko, Marijan Cvilužec i Zdravko Zorko.

DVD Lipovljani – Siniša Nađ, Željko Pernička, Željko Letvenčuk, Željko Čiž, Zvonko Špoljarić, Damir Hubak, Radovan Miško, Zlatko Brnušak, Ivan Lozinski i Marijan Jajtić.

Hrvatsku olimpijsku ekipu predvodit će predsjednik Vatrogasne zajednica Sisačko-moslavačke županije – trener reprezentacije: Mijo Brlečić, ujedno član Povjerenstva za natjecanja CTIF-a i međunarodni vatrogasni sudac.

Uz Miju Brlečića koji je u organizacijskom odboru Olimpijade, iz naše županije među ostalima, sudit će i vatrogasni suci: Dubravka Hubak – Lipovljani, Miljenko Brnjilović – Lekenik i Ivan Brlečić – Desno Trebarjevo.

U ranim nedjeljnim jutarnjim satima ekipe iz Hrvatske krenule su prema istom odredištu, Ostravi – Češka. Oko 18 sati sve su ekipe stigle na mjesto prijave na natjecanje (CEZ Arena). Ono što je najbitnije za obitelji reprezentativaca, put je prošao dobro i svi su sretno stigli.

Prvi radni dan na Olimpijadi počeo je danas, u ponedjeljak rano i radno za Hrvatske sudionike Olimpijade. U 7 sati Hrvatski suci zajedno sa sucima iz svih zemalja koje sudjeluju na Olimpijadi imali su prvi sastanak i dogovor o načinu rada i pravilima na natjecanju. Nakon sastanka suci su krenuli na terene gdje se danas cijeli dan održavaju treninzi.
Što se tiče natjecateljskog dijela natjecanja prvi dan su na redu treninzi ekipa. U jutarnjim satima svoj prvi trening su odradile muške A ekipe i to u 9:30 DVD Lekenik, muške B ekipe DVD-a Donja Gračenica u 13:00, a Lipovljani u 13:30 sati. Iz razgovora s njima, većina ih je zadovoljna svojim prvim nastupom. Treninzi ekipa se održavaju na terenima gradskog stadiona Vitkovice, gdje će se održavati i natjecanja. Tokom jutra otvoren je i kamp mladeži.

 Tajnik VZ Sisačko-moslavačke županije:
Miljenko Mikliš

Komentirajte