Naslovnica Vijesti Kultura Dukatov likovni natječaj za školarce

Dukatov likovni natječaj za školarce

Drugu godinu zaredom Dukat je raspisao kreativni likovni natječaj „Ja volim mlijeko“ za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola diljem Hrvatske. Natječaj, čija je ovogodišnja tema „Zašto je dobro piti mlijeko?“, otvoren je do 14. lipnja, a pobjednički radovi bit će nagrađeni i predstavljeni na izložbi radova u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb.

Ciljevi natječaja, na kojemu je prošle godine sudjelovalo 1.852 rada učenika iz više od 250 škola, su edukacija učenika o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane te poticanje likovnog izražavanja i stvaralaštva.

Natječaj je otvoren od 6. svibnja do 14. lipnja, a ovogodišnja tema natječaja je „Zašto je dobro piti mlijeko?“. Autori dvanaest najkreativnijih radova bit će nagrađeni biciklima, a njihovi radovi predstavljeni u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb, na Svjetski dan školskog mlijeka, 25. rujna.

Kako bi temu natječaja približili učenicima te ih educirali o važnosti mlijeka u svakodnevnoj prehrani, Dukat je za učitelje razredne nastave pripremio i besplatnu edukativnu brošuru „Zašto je dobro piti mlijeko?“, dostupnu na internetskoj stranici www.dukat.hr, na kojoj se nalaze i uvjeti natječaja.

Kao i prošle godine, natječaj se provodi uz partnerstvo Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb.

Komentirajte
Podijeli objavu