Naslovnica Vijesti Hrvatska Država će plaćati 3/4 troškova prijevoza učenika

Država će plaćati 3/4 troškova prijevoza učenika

Svim učenicima srednjih škola koji putuju od kuće do škole javnim prijevozom Vlada će velikim dijelom platiti te troškove – rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, a prenosi tportal.hr.

Ukoliko učenik srednje škole ima mogućnost korištenja prijevoza vlakom ili autobusom do škole, Ministarstvo će podmirivati 75 posto cijene mjesečne karte. ‘Jedan od prioriteta Vlade je i ulaganje u znanost i društvo jednakih šansi. Zato donosimo ovu odluku’, rekao je ministar Željko Jovanović.

Ranijim prikupljanjem podataka Ministarstvo je došlo do zaključka da prijevozne karte za učenike dosta opterećuju roditelje, te da prijevoz učenike ne smije biti prepreka za obvezno srednjoškolsko obrazovanje. U sivilu vijesti i svim problemima koje imaju građani ovo je svakako jedna dobra vijest, prvenstveno za one koji školuju svoju djecu.

Ministar obrazovanja Jovanović smatra da su cijene prijevoza nerealne i nada se da će prijevoznici razmisliti i smanjiti nerealne cijene prijevoza. Premijer Milanović dodao je da bi ovaj potez Vlade trebao biti jak poticaj županijama da se dogovore s prijevoznicima, jer prijevoz košta mnogo i roditelji nemaju dovoljno novaca za to.

Komentirajte