Naslovnica Vijesti Sisak Društvo psihologa Sisačko-moslavačke županije obilježava 13. Tjedan psihologije

Društvo psihologa Sisačko-moslavačke županije obilježava 13. Tjedan psihologije

13. Tjedan psihologije će se održati od 17. do 23. veljače 2020. različitim događanjima i aktivnostima psihologa diljem Hrvatske pa tako i na području Sisačko-moslavačke županije.

Aktivnosti su pripremili psiholozi uključeni u Društvo psihologa SMŽ, a provest će ih s ciljem promocije psihologije kao znanosti i struke, a na korist cjelokupne zajednice.

Iz bogatog programa posebno ističu dva besplatna predavanja otvorena za javnost.

Kroz interaktivno predavanje “Vrijeme za eksperimentiranje” kojeg će u srijedu, 19.02. od 17 do 19h u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac Sisak (Odjel za odrasle) održati psihologinja Dušanka Kosanović (Familylab Hrvatska) saznajte:
– Zašto je ključno graditi i osnaživati odnos s tinejdžerima?
– U koje eksperimente će se tinejdžeri upustiti?
– Hoće li se znati zaustaviti i donijeti ispravne odluke?
– Hoće li podijeliti s roditeljima svoja iskustva, pitati ih za mišljenje, tražiti pomoć? Zašto neki tinejdžeri to čine, a drugi ne?
– Što kao roditelji i kao stručnjaci možemo napraviti
Predavanje je namijenjeno roditeljima tinejdžera, ali i roditeljima mlađe djece koji mogu dobiti uvid u to kako će se odnos s djecom mijenjati na prijelazu u tinejdžersku dob, te pedagoškim djelatnicima.

U utorak, 18.02.2020. u 17:00 u Arcus clubu u POU Kutina održat će se predavanje Tajane Sikaček, dipl. psihologinje iz OŠ Stjepana Kefelje, Kutina pod nazivom „Pomoćnici u nastavi – srce inkluzivnog obrazovanja“. Predavanjem se želi skrenuti pozornost na važnost zanimanja pomoćnika u nastavi, lijepe strane tog zanimanja, ali i probleme koje nosi, iz perspektive školskog koordinatora za pomoćnike u nastavi. Isto tako, bit će predstavljeni rezultati ankete koja je provedena među učiteljima, učenicima i pomoćnicima u nastavi vezano uz njihov rad. Predavanje je namijenjeno svima koji su zainteresirani za tematiku inkluzivnog obrazovanja.

Program sa svim detaljima možete pronaći u prilogu.

DP SMŽ - 13. tjedan psihologije - program - final
Komentirajte