Naslovnica Vijesti SMŽ Donacije opreme za poboljšanje sustava civilne zaštite u županiji

Donacije opreme za poboljšanje sustava civilne zaštite u županiji

Suvremenu opremu vrijednu 50 tisuća kuna donirala je Sisačko-moslavačka županija HGSS-u Stanici Novska, DVD-u Lipovljani i Ronilačkom klubu Sisak. Time se želi poboljšati sustav civilne zaštite u županiji.

„Riječ je o tri ronilačka kompleta, tri suha odijela s perajama, bocama, regulatorima koje smo nabavili za nađe ronioce. Tu je i komplet opreme za potražnog psa, povodac, alpinistička opreme i sve ono što je potrebno, a za HGSS smo nabavili tri radio stanice, dvije motorole i dva GPS uređaja za lociranje te nosila za imobilizaciju“, pojasnio je župan Žinić.

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Lipovljana dobilo je najmoderniju opremu za psa tragača Kiru i njenog vodiča Aleksandra. Oni su jedan od 12 K-9 timova u Hrvatskoj, koji su formirani pri Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici. 

„Njih dvoje žive skupa, putuju i rade skupa te su u bilo koje vrijeme spremni pomoći u raznim prilikama potraga u prirodi, a uskoro će i na osposobljavanje za potrage u snježnim uvjetima.” – rekao je prilikom uručenja donacije predsjednik DVD-a Lipovljani Zlatko Pješ.

Sisački su ronioci tijekom godina bili angažirani u brojnim akcijama spašavanja ljudi i imovine, ali i u drugim akcijama na vodi. Novom opremom, kako je najavio predstavnik kluba Javor Crljenica, njihovo će angažiranje u slučaju potrebe, biti još kvalitetnije.

“Pripadnici HGSS-a će novim uređajima moći lakše i brže uspostaviti komunikaciju sa svim službama uključenim u sustav potrage i spašavanja” – istaknuo je pročelnik Stanice Novska Tomislav Bogojević.

Komentirajte