Naslovnica Vijesti Sisak Dodijeljene Zlatne Victorie za 2016. godinu

Dodijeljene Zlatne Victorie za 2016. godinu

Tradicionalna priznanja Turističke zajednice Grada Siska Zlatna Victoria za 2016. godinu uručene su dobitnicima u srijedu u Glazbenoj školi Frana Lhotke.

Zlatna Victoria za najljepšu okućnicu privatne kuće pripala je obitelji Rožanković iz Žabna dok su dobitnici srebrnih priznanja obitelji Bevanda iz Topolovca i Cerovski iz Žabna.

U kategoriji “Zeleni Sisak”, koja za kriterije uzima zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objekata, kod privatnih kuća  Zlatnu Victoriu dobio je Krešimir Nilić koji je svoju obiteljsku kuću u Vinogradskoj ulici pretvorio u energetski neovisni objekt, dok su kod poslovnih objekata priznanja dobili brodocentar Sisak za izgradnju solarnih plovila “Aurora” i Dom za starije i nemoćne Sisak za brojne projekte energetske učinkovitosti provedene proteklih godina.

Za očuvanje povijesno kulturne baštine nagrađeni privatni objekt je stambena zgrada u Ulici Stjepana i Antuna Radića 46 na kojem su stanari proveli obnovu te poslovni objekt Poduzetničkog inkubatora PISAK u Capraškoj ulici koji je smješten u nekadašnjoj zgradi Željezarina instituta. Srebrno priznanje je u toj kategoriji dobila je TKT Zlatna igla za svoju zbirku predmeta koja prikazuje povijest tekstilne industrije u Sisku.

Za doprinos promidžbi i turizmu Siska srebrno priznanje dobio je Dalibor Andres, jedan od ponajboljih hrvatskih podvodnih fotografa koji je Sisak promovirao diljem svijeta prilikom natjecanja, a Zlatna Victoria pripala je profesoru Tehničke škole Sisak Stevčetu Arsoskom za njegov rad s učenicima i provedbi utrke solarnih automobila koja je lani u Sisak dovela brojne školske ekipe iz RH i inozemstva.

Od ustanova su nagrađene Narodna knjižnica i čitaonica Sisak za svoj projekt natjecanja u čitanju naglas, koji  je prerastao u državni projekt i iz godine u godinu okuplja sve više sudionika, a Zlatne Victorije su pripale Vokalnom ansamblu Lipa iz Siska i udruzi “Re:Think” Sisak na vrlo uspješnom lanjskom festivalu ulične umjetnosti koji je za sobom u Sisku ostavio i trenutačno najveći mural u Hrvatskoj. Za promicanje autohtone

Za promicanje autohtone gastronomske i enološke ponude nagrađen je  bistro Klet,  a za promicanje ekološke ponude Etno selo Stara Lonja. 

Autori ovogodišnjih skulptura Zlatna Victoria su članovi zadruge Osnovne škole Sela.

Komentirajte