Naslovnica Vijesti Sisak Dnevnik s turneje FA Ivan Goran Kovačić

Dnevnik s turneje FA Ivan Goran Kovačić

Piše: Željko MaljevacPonedjeljak, 03. kolovoz

Goranovski pozdrav dragim Siščanima. Večeras imamo probu cijelog ansambla , uvježbavat će se koreografije koje ćemo izvesti na idućim nastupima, kako bismo održali dobru formu. Naši domaćini, posebno predsjednik folklornog drustva Crestume Fernando Ramos, zaista su toliko gostoljubivi i dragi ljudi da moramo održati probu jer nas odlično hrane, te su nužne plesne probe za održavanje kondicije. Skrbe za nas toliko dobro i prijateljski, bit će nam tesko uzvratiti im istom mjerom.

Naš predsjednik Ivica Posavec danas slavi svoj rođendan. Noćas točno u ponoć čestitali smo mu rođendan, te mu priredili program iznenađenja, perfomans u kojem je nastupio ženski tamburaski sastav Jarebice koji vode Ivičina kćer Ana i Brankica Blagaić, koji su odsvirali mu i odpjevali rođendansku pjesmu. Muški dio ekipe plesao je Ražanac, koji inače izvode žene, a ženski dio je plesao koreografiju Lika, koju plešu momci. Posebno iznenađenje za Ivicu bila je striptizeta koju je glumio jedan naš član, što je posebno iznenadilo Ivicu kada je razvezao maramu s očiju, jer smo ga zavezanih očiju doveli na stolac pred cijeli ansambl.

Danas smo bili u poznatom ljetovalištu Espihna (Espinja) i kupali se u oceanu, a sutra, po odabiru domaćina, idemo na hodočašče u svetište Fatimu, onda slijede novi nastupi na kojima predstavljamo Hrvatsku. Svi smo, hvala Bogu, i dalje zdravi. Nastojimo štedjeti na svakoj kuni, svatko od članova dao je svoj novac za kotizaciju boravka u Portugalu, dio hrane i pića za tako velik i dugačak put ponijeli smo od kuće, a pomogli su nam i donatori, dok su se voditelji odrekli dvomjesečne naknade. Hvala Gradu Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji.

Puno pozdrava iz Portugala, Željko Maljevac

Komentirajte