Naslovnica Vijesti SMŽ Dan Europe obilježila i Županija

Dan Europe obilježila i Županija

Sisačko-moslavačka županija  i ove godine je obilježila Dan Europe i Europski tjedan. Na otvorenju izložbenog prostora “Sisačko-moslavačka županija u srcu Europe” župan Ivo Žinić rekao je da je Dan Europe prilika da  građane saznaju što više o fondovima Europske unije, politici Europske unije te upoznavanjem građana sa županijskim zadacima.

Župan smatra kako je članstvo u Europskoj uniji Hrvatskoj donijelo puno dobra, a da je svoju priliku iskoristila i Sisačko-moslavačka županija..

“Mi smo među vodećim županijama po povlačenju sredstava iz fondova Europske unije. Na području županije je kroz ovu proteklu i 2017. godinu povučeno preko milijardu i 250 tisuća kuna. Veliki projekti se rade, bitni za budućnost ove županije, bitni za kvalitetniji život u svim segmentima – od gradnje središnjeg paviljona Opće bolnice, projekt vrijedan preko 126 milijuna kuna, do najvećeg projekta kojim se mi hvalimo – to je naš projekt PISMO Novska – poduzetnički inkubator. Naš program kojim želimo postati županija središte gaming industrije, projekt vrijedan 24 milijuna kuna. Zahvaljujući ovim projektom već je 13 mladih poduzetnika zaposleno, odnosno otvorilo je svoje start up tvrtke.” – pobrojao je Žinić dodavši i program “Zaželi” koji pomaže starijim ženama da se zaposle te razminiranje iz EU fondova, itd.

Posebno je istaknuo projekt u bivšoj vojarni u Lađarskoj ulici u Sisku.

“To je znanstveno kulturno obrazovni centar u vojarni u Lađarskoj u Sisku. Program koji će biti vrijedan preko 100 milijuna kuna gdje ćemo educirati mlade, gdje želimo imati centre kompetencija za robotiku, za svemirsku tehnologiju, za solarnu tehnologiju. Dakle, sve su to projekti kojima želimo i zaposliti i zadržati mlade ljude”.- dodao je Žinić.

Komentirajte