Naslovnica Vijesti Sisak Crna kronika SMŽ, 19.-22. kolovoza

Crna kronika SMŽ, 19.-22. kolovoza

 U subotu, 20. kolovoza u ranim jutarnjim satima izbio je požar na nenastanjenoj kući u mjestu Draškovac u općini Dvor.  Očevidom je utvrđeno da je požar izbio uslijed kvara na električnim instalacijama iznad ormarića za struju, odakle se vatra proširila na drveni kat kuće i krovište koji su u potpunosti izgorjeli, dok je donji, kameni dio kuće, sačuvan. Požar su ugasili vatrogasci DVD-a Divuša i Dvor, a materijalna šteta je procijenjena na oko 40 tisuća kuna.
Policija je o događaju podnijela izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Inače, proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 26 kaznenih djela, od kojih su 15 počinili nepoznati počinitelji.

Devet kaznenih djela počinjeno je na području Siska, sedam na području Kutine, po dva na području Novske, Petrinje, Gline i Dvora te po jedno na području Sunje i Gvozda.

Zabilježeno je deset narušavanja javnog reda i mira, po tri počinjena na području Siska i Petrinje te po jedno na području Sunje, Kutine, Gline i Dvora, a u njima je sudjelovalo 13 počinitelja, od kojih osam pod utjecajem alkohola.

Policija je postupala u osam slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, tri počinjena na području Novske, dva na području Siska te po jednom na području Kutine, Petrinje i Dvora, a u njima je sudjelovalo 12 počinitelja. Šest alkoholiziranih počinitelja je uhićeno i dovedeno na prekršajni sud.

Na prometnicama se dogodilo 16 prometnih nesreća, po četiri na području Siska i Kutine, po dvije na području Petrinje, Dvora i Gline te po jedna na području Novske i Gvozda. U šest nesreća s ozlijeđenim osobama jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život, a sedam osoba, od kojih dva vozača mopeda i jedan pješak, je lakše ozlijeđeno, dok je u deset nesreća nastala samo materijalna šteta.

 

Komentirajte